tiistai 3. elokuuta 2021

Koivumäki Dressage Weekend 31.7. - 1.8. ja meidän toinen HeA

Kaiken tämän kotitallin laittamisen ja muuttohässäkän keskellä olisi syytä mainita, että mehän oltiin kisoissa viime lauantaina! Perjantaina oli ihmisten ja koiran muuttopäivä Auraan uudelle kotitilallemme ja heti lauantaiaamuna mulla rapsakka herätys klo 4.00 Vaskiolle Koivumäen tallin aluekoulukisoihin, jossa menimme toista kertaa HeA-tasoisen ohjelman ja ensimmäistä kertaa tämän kyseisen ohjelman eli HeA:2 2019. Nukuin edellisenä yönä surkeasti ja aivan liian vähän, mutta olihan siinä toisaalta oma tunnelmansa, kun starttasin auton traikkuineen kohti Mintun nykyistä tallia Turussa klo 4.30, meidän pellolla oli sumua ja yksinäinen peura pomppi naapurin pellolla. Meitä myös hemmoteltiin, koska Leena Kahisaari lähetti muutaman kuvan ja Haven Yhtymä oli videokuvaamassa suorituksia. Ne löydät postauksen lopusta.

Oli tosi mukava reissu! Kuten viimekin kisoissa kesäkuussa Onnenperällä, myös nyt Minttu oli jo aika kiva verryttelyssä - vähän jähmeämpi kuin kotitreeneissä muttei kovin jännittynyt. Radalla se edelleen hieman jännittyi ja sen vuoksi tuli pari rikettä, jollaisia se ei normaalisti tee, mutta jälleen kerran kauhean kiltisti Minttu meni ja teki, vaikka paikka oli taas ihan uusi sille ja meille molemmille. Radan alussa pitkällä sivulla keskiravi lähti hyvin, mutta Minttu ilmeisesti säpsähti liikettä sivulle jäävässä tuomarikopissa ja rikkoi laukalle. Sen jälkeen tultiin raviväistöä samaa koppia kohti, mutta nyt mitään säikähtelyjä ei enää tullut. Toinen virhe tuli samalla pitkällä sivulla samassa kohdassa, kun laukkalisäyksessä Minttu hypähti ristilaukalle ja jouduin korjaamaan ravin kautta myötälaukkaan. Kotona se ei tee kumpaakaan noista virheistä juuri koskaan, joten jännityksen piikkiin menee.

Läpi koko ohjelman kaikkeen vaikutti sekin, etten saanut ylläpidettyä samaa pyöreyttä ja kokoamisastetta kuin vielä verryttelyssä sain. Minttu on nyt tämän vuoden kisoissa ollut oikein kivakin, mutta kun sitä mietityttää radalla uusi paikka, se nousee muodossa hiukan liian avoimeksi, alkaa heilua päänsä kanssa vaakasuunnassa ja kokoamisaste jää vähäiseksi. Niin kävi nytkin. Yritin tehdä puolipidätteitä, mutta ne johtivat vain siihen, että muoto tuppasi nousemaan entisestään ja Minttu vähän jäkitti vastaan. Tämän näkee videolla esimerkiksi pitkien sivujen alussa, kun valmistelen siirtymistä harjoitusaskellajista keskiaskellajiin: Minttu alkaa nykiä päällään ja haluaisi vain juosta reippaasti eteenpäin. Tein kesken radan siis sen päätöksen, että en yrittänyt koota sitä vahvemmilla avuilla vaan annoin sen edetä siinä muodossa, jota se tarjosi, ja toivoin sillä tavoin säilyttäväni edes tasaisuuden.  Viestittelin kisojen jälkeen valmentajani kanssa ja tulimme siihen tulokseen, että nyt kun Mintulla on jo jonkin verran ratoja alla, voisin yrittää uskaltaa vaatia siltä radallakin enemmän eli en tyytyisikään avoimeen muotoon ja sievään hölkkäilyyn, jos se niitä yrittää tarjota. Se kuitenkin osaa ja jaksaa jo aivan hyvin koota itseään enemmän. 

Lopputulos oli 63,362 % ja olimme sijalla 21/40. Vaikka rikkeet ja jännitys aina vähän harmittavat, olen kokonaisuuteen kuitenkin tosi tyytyväinen. Prosentit eivät tietenkään ole valtaisan hyvät, mutta mehän olemme vasta nousemassa tälle tasolle, Minttu oli jälleen luokan nuorin hevonen (seuraavaksi nuorimmat 7-vuotiaita), sijoituimme silti puoliväliin isossa luokassa ja ennen kaikkea Minttu oli taas kovin yritteliäs. Eniten olin etukäteen jännännyt, miten vastalaukasta laukanvaihto käynnin kautta myötälaukkaan sujuu, koska sitä emme ole harjoitelleet paljoa ja Minttu tahtoisi usein ennakoida, kun valmistelen käynnissä nostoa. Ei siitä kuitenkaan mitään katastrofia tullut. Puutteellinen kokoamisaste johti siihen, että siirtymä laukasta käyntiin olisi voinut olla parempi ja annoin nostoavunkin varmaan huonossa askelvaiheessa tai sitten Minttu ei ollut ihan kuulolla, koska se otti pari pientä "apuaskelta" ravissa ja nosti vasta sitten. Kiihdyttämään tai ihan varsinaisesti ravaamaan se ei kuitenkaan lähtenyt vaan näytti kyllä ymmärtävän, että suoraan olisi tarkoitus nostaa. Tarkkuutta ehditään kyllä treenata lisää myöhemmin. Kommenteissa kehuttiin korrektia, aktiivista ja miellyttävää ratsua ja toivottiin lisää pehmeyttä ja rentoutta siirtymiin. 

En ole ihan varma vielä seuraavista kisoista. Ne voisivat olla ehkä 21.8. Laitilassa, jossa myös olisi HeA:2 2019 tarjolla. Niihin päästäänkin sitten treenaamaan jo omalla kentällä. <3

Kuvat: Leena Kahisaari
Video: Haven Yhtymä

Pikku takakeno, mutta heppa on nätti. :D



































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti