lauantai 7. lokakuuta 2023

Taas puurretaan

"Syksyistä peruspuurtamista" on se sanapari, joka tuli mieleeni viime aikojen ratsastuksista. Olen melkein vuosi sitten tehnyt samannimisen postauksen ja kertonut siellä, että tähän aikaan syksystä motivaationi ei ole parhaimmillaan, kun päivät lyhenevät, koko ajan on märkää ja tuulista ja töissä on pitkiä päiviä ja kiireistä. Tässä sitä siis taas ollaan, syksyisen peruspuurtamisen äärellä. 😄

Mintun kanssa tosin harjoitellaan tosissaan uusia juttuja. Viikoittaisessa valmennuksessa olemme nyt keskittyneet vaihtoihin, jotta ne saataisiin ratavalmiiksi ensi kautta varten. Minna on koskettanut juoksutusraipalla Mintun takajalkaa samaan aikaan, kun olen antanut vaihtoavun, ja tämä on auttanut saamaan jo joitakin puhtaita vaihtoja. Sitä ennen olen erittäin kootussa ravissa ja laukassa mennyt aivan pientä volttia Minnan ympärillä ja koonnut samaan aikaan kun Minna aktivoi takajalkoja raipalla koskettamalla. Tarkoituksena on saada Minttu nopeammaksi takajaloistaan ja enemmän "istumaan", jotta vaihdot lähtisivät takaa eikä etupää edellä.

Olemme harjoitelleet myös piaffen alkeita. Mintulle asiat ovat helpompia ravissa kuin laukassa, joten ei ole edes kovin yllättävää, että pienen alkuihmetyksen jälkeen se on nopeasti saanut ideasta kiinni. Vähän liiankin hyvin, sillä nyt se yrittää tarjota baby piaffea, kun haluaisin ihan vain lähteä käynnistä raviin. Radoilla tätä ei tarvita ainakaan pitkään aikaan vielä, mutta koskaan ei pidä sanoa "ei koskaan".  Nyt se on itsessään hyvä harjoitus takajalkojen nopeuttamiseksi.

Marcella viettää tällä hetkellä muutaman viikon mittaista lomaa. Kesällä ja alkusyksyllä ratsastin sitä 3 - 4 kertaa viikossa, ja nyt vuoden kiireisimpänä työaikana annan sille vähän huilia, aikaa löytää taas jalkansa ja tasapainonsa tarhassa pukittelemalla ja itselleni kevyemmän kalenterin. Mintunkin kanssa nuorena hevosena osoittautui toimivaksi sykliksi työskennellä muutama kuukausi ja sitten antaa pieni loma.

Kentän laajennus pitäisi saada vielä ennen pakkasten tuloa valmiiksi. Se on seissyt nyt useamman viikon, kun naapurin omistama, yhteen työvaiheeseen tarvittava tielana on ollut korjattavana ja odotellut varaosia. Pian pitäisi kuitenkin päästä viimeistelemään pohjakerroksen pinta niin, että voin täryttää sen ja sitten tilata siihen kivituhkaa ja hiekkaa. Sitten onkin paljon enemmän tilaa ratsastaa.

Sain myös peruutuspaikan ensi viikonloppuna Marttilassa pidettävälle irtokenkäkurssille. Teen sieltä varmaan oman postauksen.

Kuvat on otettu tänään. Täällä tuuli on puuskittain melkein myrskylukemissa, ja hevoset saivat pitkästä aikaa loimet niskaan. Niitä onkin todella vähän tarvittu sen jälkeen, kun keväällä kelit lämpenivät.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti