Dark Mint Shot


Dark Mint Shot "Minttu"
s. 5.6.2016 (Espoo)
kasvattaja: Lehtola Carita & Martikainen Minna


i. Don Larino
e. Dark Angel
ei. Centimor

Minttu on tulos pitkäaikaisesta unelmastani. Olen haaveillut omasta, nuoresta kouluhevosesta siitä lähtien, kun joskus aikuisuuden kynnyksellä esteratsastusintoni laantui ja aloin kiinnostua enemmän kouluratsastuksesta. Opiskeluvuosina ja varhaisina työvuosina valmistumiseni jälkeen en kuitenkaan uskaltanut ostaa pitkäaikaista hevosta, koska työkuvioni olivat epävarmoja ja vaihtelevia ja jouduin muuttamaan usein.

Löin lukkoon päätöksen hevosen hankkimisesta keväällä 2019. Varasin samaan aikaan matkan Verdenin hannover-huutokauppaan heinäkuuksi, mutta pidin silmät auki myös kotimaan tarjonnalle. Suomessa kävin katsomassa viittä tammaa ja yhtä oria yhteensä kolmessa eri paikassa, kaikki 3-vuotiaita ja yhtä lukuun ottamatta sisäänratsastamattomia. Yhden ehdin käyttää aikaisemmin ostotarkastuksessa, jonka tulos ei tyydyttänyt, joten etsintä jatkui. Olin jo vähällä päätyä toisessa paikassa katsomaani oriin, mutta hankin siitä lisätietoa ja aloin kuulemani perusteella epäröidä, haluaisinko sitä kuitenkaan. Näin Ypäjällä ollut Minttu palasi jälleen mieleeni. Se ei ollut mitenkään kovin erityisellä tavalla jäänyt mieleen, sillä se oli irtojuoksutuksesta aika tohkeissaan eikä senkään vuoksi liikkunut mitenkään erityisen säväyttävästi. Se oli kuitenkin kaunis ja hyvärakenteinen, mukavaluontoisen oloinen tamma, ja uskoin, että se tulee näyttämään vielä paljon upeampaa liikettä tulevaisuudessa kasvun ja vahvistumisen myötä. Olin oikeassa, ja Mintusta on tullut rakas harrastus- ja kilpakumppani, joka saa katseita kääntymään.

Kilpakentillä tavoitteet ovat vaativissa luokissa. Kaudella 2020 osallistuttiin muutamiin ensimmäisiin kilpailuihin mukavalla menestyksellä. Vuonna 2021 kerrytimme kilpailukokemusta HeB- ja ensimmäisissä HeA-luokissa ja saavutimme Lounais-Suomen nuorten hevosten aluemestaruuspronssia HeA-tasolla. Vuoden 2022 aikana vahvistimme yhteistyötä HeA-tasolla ja saimme nuorten hevosten aluemestaruushopeaa sekä joukkuekilpailun pronssia.

Kaudella 2023 tavoitteena on edelleen vakiinnuttaa HeA-tasoa ja debytoida VaB-luokissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti