tiistai 19. tammikuuta 2016

Pakollinen lepotauko ja Pixio-kamerajärjestelmän odotusta

Niin iski tammikuun kunniaksi jokin pöpö hevosellekin. Köhää ja hieman sierainvuotoa, joten lämpimästi päälle ja tarhalomaa, jos yleiskunto pysyy muuten hyvänä.

Koska ratsastus on hetkeksi jäissä, tässä välissä voisin hehkuttaa helmikuun lopussa saapuvaa hankintaani. FilmMe saapui markkinoille jokunen vuosi sitten, mutta niin parkkiintuneita kuin hevosihmiset ovatkin rahanmenoon, sen hinnan kuullessani meinasin lentää pyrstölleni. Se taitaa olla kaiken lisäksi kiinteä järjestelmä, joka asennetaan maneesiin. Löysin kuitenkin mainoksen ja tietoa Pixio-nimisestä kamerajärjestelmästä, jossa on periaatteessa sama idea kuin FilmMe:ssä: kamera seuraa automaattisesti ratsastajaa tai muuta kohdetta, jolla on ranneke. Se zoomaa automaattisesti, ja esittelyvideoiden perusteella se näyttäisi pysyvän hyvin mukana vauhdikkaassakin menossa. Järjestelmään yhteensopiva videokamera laitetaan jalustalle, ranneke kytketään päälle ja ratsastus voi alkaa. Kuvan laatu riippuu siitä, millaista kameraa käyttää. Esimerkiksi Sonyn videokameroista todella monet ovat yhteensopivia.

Esittelyvideon järjestelmästä voi katsoa vaikkapa tästä linkistä.

Odotan kamerajärjestelmää innolla, sillä kaikki ratsastajat tietävät, miten hyödyllistä oman ratsastuksen näkeminen on. Kuvaajia on hankala saada kovin usein mukaan tallille ainakaan sopiviin aikoihin, enkä tiedä, tulisiko minulle huono omatunto, jos kuvaajaparka saisi värjötellä viileässä säässä ja kuunnella loputtomia "oota ota viel uusiks" -pyyntöjäni.

Kunhan pääsen testaamaan järjestelmää, teen kattavan postauksen käyttökokemuksista. Silloin alan saada blogiin kunnolla videomateriaaliakin. Tähän liitän pari kuvaa viime viikon maastoreissulta.

Viime viikon maastolenkiltä. Lumi on tehnyt hyviä pohjia!

Lenkin jälkeen huolto pelaa.

Tämä ei ole tallilta vaan aamulenkiltä koiran kanssa muutamia päiviä sitten. Maisema ja tuo usva olivat niin kauniita, että halusin liittää kuvan tänne blogiinkin.

2 kommenttia:

  1. Vautsi, mistä tilasit ja mitä näillä on hintaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennakkotilasin osoitteesta www.movensee.com. Sieltä löydät Pixion linkistä kaikki tarvittavat tiedot. Pixiota myydään peruspakettina ja isompina paketteina (mm. useampien rannekkeiden kanssa). Tämä ei siis ole vielä saapunut, vaan järjestelmiä on juuri tuotettu tehtaalla, ja viimeisimmän tiedon mukaan niitä pitäisi alkaa postittaa ihan näihin aikoihin. Jos ennakkotilauksen tekee vasta nyt, postitus menee myöhempään.

      Poista