keskiviikko 16. lokakuuta 2019

3-vuotias treenaa – pitkästä aikaa videopätkää!

Tänään kävi niin kuin viime kerralla, kun kaivoin Pixio-kamerani esiin: kohdistusongelmia. Jostain syystä kamera on nyt pari kertaa tehnyt sitä, että kun ratsastan kauemmas eli päätyyn, se zoomaa lähinnä minuun ja jättää kuvasta pois hevosen jalat. Kun menen lähemmäs, ongelma korjaantuu. Kamera siis seisoo keskellä maneesia. Täytyy ottaa yhteyttä tekniseen tukeen ja kysyä, miksi kamera tekee näin. Ongelmat alkoivat, kun päivitin sen ohjelmiston uusimpaan versioon.

Hyvä uutinen kuitenkin on se, että minulla on videota! Otin taas pari lyhyttä pätkää, sillä koko video on noin 25 minuutin mittainen sisältäen selkäännousun, kakkojen keräämisen ja muuta tilpehööriä. 

Minttu kehittyy kovasti ja tulee koko ajan tasaisemmaksi. Kun aikaisemmin suuri osa ratsastuksesta meni siihen, että se rentoutuu ja lähtee kunnolla imemään eteenpäin, nykyään yleensä saavutamme tämän jo hyvin nopeasti, jopa ensimmäisten ravikierrosten aikana. Tänäänkin ihan hyvää videota olisi saanut jo ensimmäisten minuuttien kohdalta, mutta kamera toimi hiukan paremmin loppuraveissa.

Laukka tuntui tänään tahmeahkolta. Tosin nyt kun katson sitä tuosta videolta, niin eihän se niin kauhean hankalalta näytä. Ehkä Minttu rauhoittui vähän liikaa, kun irtojuoksutin sitä hetken ennen ratsastusta. Siinä vauhtia ja vinkupukkeja oli sen verran, että en olisi välittänyt olla selässä.

Ostin muuten sen estesatulan, jota pidimme testauksessa pari viikkoa. Se on Cliff Barnsbyn malli Schockemöhle ja tuntuu sopivan mukavasti sekä hevoselle että minun takapuolelleni. Minulla ei koulupainotteisena ratsastajana mitään hurjia vaatimuksia estesatulalle olekaan, mutta tämä on mukava istua!

Syksyn ohjelmassa on vielä puomeihin tutustumista ja maastoilua. Alkutalvella Minttu saa pitää useamman viikon lomaa ja mietiskellä oppimaansa kaikessa rauhassa.

Uusi estesatula










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti