maanantai 30. maaliskuuta 2020

Ihmettely jatkuu – seuraavaksi satulat vaihtoon

Mahahaavaepäily osoittautui osittain oikeaksi. Eläinlääkäri kävi tähystämässä mahan, ja sieltä löytyi yksi pieni haava. Pohdin kuitenkin jo löydöksen paljastuessa, mahtaako se olla aiheuttanut Mintun ajoittaisen tahmeuden ratsastaessa, sillä odotin mahasta löytyvän jotain enemmänkin. Jotkin hevoset kyllä ovat hyvin herkkiä ja saattavat reagoida merkittävästi pieniinkin ongelmiin, mutta en osaa vielä sanoa Mintusta, onko se yksi niistä hevosista. Mahahaavan hoidosta selvittiin 10 päivän Antepsin-kuurilla, eikä sitä pelättyä miljoonan euron Gastrogard-kuuria onneksi tarvittu. Minttu myös jatkoi kuukauden mittaiseksi venähtänyttä lomailuaan kuurin ajan.

Ensimmäisenä päivänä loman jälkeen Minttu tuntuikin lyhyellä koeratsastuksella hyvältä ja innokkaalta. Jipii, näin helposti tämä hoitui ja nyt voimme alkaa kahmia palkintoja! 

Tai sitten ei. Seuraavalla ratsastuksella tamma oli taas kovin ärtyneen oloinen. Sen jälkeen päätin jälleen kerran tarkastella satuloita ilman mitään huopia tai muita vällyjä. Satulansovittaja katsoi Mintun satulat viimeksi joitakin kuukausia sitten, ja sen jälkeen joskus talven aikana loin niihin kriittisen silmäyksen itse. Noina kertoina kaikki vaikutti hyvältä. Mutta nyt olin kyllä näkevinäni, että Minttu on ottanut kasvu- tai enemmänkin leveysharppauksen lopputalvena ja satulat eivät enää istu. Se selittäisi ratsastuksen aikaisen tahmeuden.

Huomenna käyn hakemassa sovitukseen useita vaihtoehtoja, sekä este- että koulusatuloita, ja toinen sovittaja tulee lämpökameran kanssa tarkistamaan niiden istuvuutta kotitallille. Toivottavasti tästä nyt löytyisi kiukkuisuuden syy ja valikoimassa olisi heti sopiva satula.


Tähän selkään satula, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti