perjantai 6. syyskuuta 2024

Kisakausi on pulkassa

Meillä piti olla vielä kaksi starttia tälle vuodelle, huominen aluemestaruuksien joukkuekilpailu ja ylihuomenna VaB:0, mutta nyt universumi päätti toisin ja olen viikon parannellut itseäni flunssasta ja hevoset ovat luonnollisesti lomailleet tarhassa. :D Olen siis hengessä mukana joukkuekisassa ja seurailen Equipesta, miten siellä menee. Harmi juttu, mutta ei maailma tähän kaadu. Ei ole toisaalta yhtään hullumpaa lopettaa kisakautta joukkue-SM-kilpailuun, jossa olimme viimeksi. Mintun tiineys etenee eikä muutenkaan nyt ihan lähialueilla ole mitään sopivia kisoja tulossa heti, joten päätämme kisakauden tähän ja jäämme kotiin jatkamaan harjoittelua ja pikkuhiljaa kuukausien edetessä kasvattamaan Mintun mahaa.

Omassa elämässäni on nyt hieno ajanjakso meneillään, sillä jäin virastani opintovapaalle 2.9 - 31.5. Tosin ehdin kokonaista kaksi päivää olla pois töistä, sillä tänään, eilen ja toissapäivänä kävin opettamassa turkulaisessa lukiossa, johon olin ilmoittanut, että opintovapaani aikana saatan ehtiä tekemään lyhyitä sijaisuuksia, jos opintoaikataulut antavat myöten. Lisäraha tulee nyt tarpeeseen, kun aikuiskoulutustukea ei nykyään enää saa. Enimmäkseen kyllä opiskelen ja vain silloin tällöin suostun ottamaan sijaisuuksia vastaan.

Opiskelen Turun yliopistossa pääaineenani tietojenkäsittelytiedettä, sivuaineina matematiikkaa ja tekoälyä (joka ei siis ole sama asia kuin ChatGPT 😁). Ihan uusi juttu tämä ei ole, koska olen viimeiset kaksi vuotta tehnyt tietojenkäsittelytieteen opintoja töiden ohella avoimen yliopiston kautta ja myös muodollisen koulutuksen ulkopuolella. Etenemisvauhti ei tietenkään mikään kovin kova ole ollut, mutta sen verran kuitenkin, että vuoden päästä syyskuussa voin alkaa tehdä kanditutkielmaa ja suorittaa maisterikursseja, vaikka vasta tällä viikolla virallisesti aloitin opinnot. Saan siis avoimen yliopiston puolella tekemäni opinnot hyödynnettyä, samoin jonkin verran opintoja aiemmasta maisterintutkinnostani. Erityisen paljon minua kiinnostaa kyberturvallisuus, johon olenkin painottanut opintojani. Monenlaista muutakin tässä tulee ja on jo tullut opittua, mm. koodaustaito.

Yli viikon hevosten arki on siis näyttänyt samalta kuin alla olevissa vanhoissa kuvissa, mutta huomenna ajattelin jo kiivetä jommankumman selkään ja ratsastaa kevyesti.