keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Kisat peruttu, treenit jatkuvat

Nalalla on nyt käynyt muutama koeratsastaja, mutta kauppoja ei ole vielä tullut. Se kun ei ole ihan helpoimmasta päästä ratsastaa ja on tupannut jännittymäänkin, kun vieras ihminen tulee katsomaan ja kokeilemaan. Selitäpä siinä sitten, että ei tää oikeesti oo aina näin jännittynyt...

Päätin myös skipata tällä viikolla olevat kisat. Valitettavasti Nala sai yhdessä koeratsastuksessa niin kovakouraista kohtelua, että se protestoi suullaan ja on ollut pari päivää hankala edestä, mikä vaikuttaa tietysti kaikkeen liikkumiseen. En halua viedä sitä radalle, jos tuntuu, että se ei saa siitä hyvää kokemusta. Mieluummin työstän asiaa rauhassa kotitreenissä ilman paineita.

Kokeilujen välissä jatkamme kuitenkin treenejä normaalisti. Eilen tein tehtävää, jossa ensin lämmittelin Nalaa kolmikaarisella kiemurauralla ravissa. Sen jälkeen jatkoin ympyrällä, jonka toisella sivulla oli kolme ravikavalettia suorassa linjassa ja toisella sivulla neljä ravipuomia kaarevalla uralla. Puomit usein auttavat hevosta keskittymään, ja tehtävä oli tehokas, koska siinä piti lyhyin väliajoin sekä taivuttaa että suoristaa. Kun tehtävä sujui ravissa, otin mukaan laukannoston aina jossain vaiheessa. Tarvittaessa laukkasin ympyrän tai pari ilman puomeille menoa, mutta jos laukka tuntui heti hyvältä, laukkasin vain ympyrän tai puolikkaan ja siirsin raviin juuri ennen puomeja tai kavaletteja, jotta laukan jälkeinen ravi olisi mahdollisimman laadukasta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti