torstai 13. kesäkuuta 2019

Ihania alkuaskelia nuoren hevosen kanssa

Viime viikon olin lomareissulla, mutta tällä viikolla saavutin Mintun kanssa pieniä mutta jännittäviä virstanpylväitä. Menin sen kanssa nimittäin yksin maneesissa, ja koska olimme yksin, niin liinaa ja juoksuttajan apua ei enää ollut. Minttu oli ratsuttajan kanssa kuulemma viime viikolla vähän kävellyt toisen hevosen perässä ilman liinaa, mutta tänään ja toissapäivänä myös ravasin ympäri maneesia. Eipä ole yksinkertainen pitkän sivun ravaaminen varmasti koskaan tuntunut yhtä hienolta! :D Nyt on ihan oma, ihana tamma, jonka kanssa voi jakaa nämä hienot ratsun alkutaipaleen hetket.

Olen toistaiseksi vielä juoksuttanut Minttua pienen hetken ennen selkään nousemista, koska se tuntuu maneesiin mennessä ja juoksuttaessa aika virkulta, mutta se on ollut enemmänkin varovaisuuden kuin varsinaisen tarpeen vuoksi. Mitään tuhmaa se ei ole ratsastajan kanssa tehnyt.

Ratsastan varmaan viikonlopun aikana vielä kerran, ja maanantaina se pääsee laitumelle. Toisaalta olen tietenkin innosta piukeana ja tekisi mieli alkaa heti hioa yhteistyötä ja kiillotella (kuvitteellista) silinteriä kohti kisaratoja, mutta toisaalta on hienoa, että nyt molemmat voimme hengähtää kesän ajan ja lopettaa ensimmäisen koulutusjakson hyvillä mielin, kun hevosella on ratsuhommista vain hyviä kokemuksia.

En ole pyrkinyt opettamaan Minttua vielä kovin kattavasti. Se on nyt tottunut kävelemään, ravaamaan ja laukkaamaan ratsastaja selässään, mutta ilman liinaa on tosiaan ravattu vasta kahdesti, ja laukkaamisen ilman juoksuttajan apua taidan jättää syksyyn. Minttua pystyy kuitenkin jo jokseenkin ohjaamaan käynnissä ja ravissa, mikä sujui nopeasti varmastikin osin ajo-opetuksen vuoksi. Puomeihin en ole sitä vielä totuttanut. Olisi tietysti sinänsä mahdollista jatkaa koulutusta vielä muutama viikko - tulevan viimeisen ratsastuskerran jälkeen sen selässä on käyty vasta kymmenen kertaa - mutta koska kesä on jo käynnissä, haluan sen jo laitumelle, ja kuten sanottu, lopetan mieluummin nyt kymmenen hienosti menneen kuin 15-20:n ei niin hyvin sujuneen kerran jälkeen. Syksyllä kyllä ehtii laukkailemaan, menemään puomeja ja hyppäämään jonkin pikkuesteen.

Maanantain jälkeen kenties laitan jonkin laidunkuvan, jos pysyn kameroineni nuorten tammojen perässä. ;) Alla olevissa kuvissa Minttu on isojen tyttöjen varusteet päällä ja tutustuu maneesin laidalla oleviin kummallisuuksiin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti