lauantai 25. heinäkuuta 2020

Viikko 2 Marshall Horsesilla: pelottavasta traktorista kiva juttu

Kuva kesäkuulta Mintun nykyiseltä kotitallilta.


Pikakertauksena sen verran, että Minttu on viettänyt kuukaudesta Marshall Horsesilla nyt kaksi viikkoa harjoitellen kohtaamaan autoja ja traktoreita. Ensimmäisellä viikolla se totutteli henkilöautoihin, ja tällä viikolla mukaan on otettu myös traktori.

Ensimmäisellä videolla Lucas juoksuttaa Minttua juoksutusympyrässä samalla, kun taustalla ajelee traktori ohi. Hevosen on tärkeä oppia keskittymään käsittelijäänsä ja ratsastajaansa, vaikka ympärillä tapahtuukin kaikenlaista jännittävää, jotta sen kanssa on mukavaa ja turvallista toimia. Erityisesti tuleva kilpahevonen joutuu tottumaan monenlaiseen hälinään ympärillään, joten tämä on hirveän hyvää treeniä, vaikka hevonen ei jännittäisi nimenomaisesti autoja vaan muuten vain tuppaisi keskittymään ympäristöönsä enemmän kuin suoritukseensa.

Toisella videolla traktori ajaa poispäin ja Minttua talutetaan pienen matkan päässä perässä. Pyöröpaalin muovi liehuu siinä pienenä lisämausteena. Itsekin olen ihan tarkoituksella taluttanut Mintun aina tuollaisten heiluvien muovien läheltä, jotta ne eivät säikäyttäisi sitä joskus jossain muussa tilanteessa, ja niistä se ei ole onneksi koskaan pahemmin välittänytkään.Kolmannessa videossa tutkiskellaan traktoria vielä lisää, noukitaan makupaloja sen päältä ja saadaan rapsutuksia kuskilta. Alussa Minttua vähän mietityttää traktorin heiluva ja kolisteleva nokka, mutta tosi hienosti se tsemppaa eikä yritä parin peruutusaskeleen jälkeen enää poistua paikalta! Lopuksi mikään muu ei sitten enää huoletakaan kuin se, että Lucasin taskuista eivät vain namuset pääse loppumaan, kun mennään traktorin perässä pitkin kenttää. :D
Harjoitukset jatkuvat maasta ja ratsain edelleen siis pari viikkoa tästä eteenpäin. Olen todella tyytyväinen näkemääni ja juuri tällaisilla metodeilla hevosia kuuluukin mielestäni kouluttaa: hevosta vaaditaan keskittymään ja kuuntelemaan ja epämukavuusalueelle on pakko välillä mennä, jotta uutta olisi mahdollista oppia, mutta sinne ei mennä liikaa ja liian nopeasti ja asioiden tekemisestä oikein tehdään hevoselle kivaa ja helppoa. Näin saadaan rentoja ja luottavaisia hevosia, joita eivät pikkuasiat ympäristössä enää häiritse.

Minulla menee vähän peukaloiden pyörittelemiseksi, koska Minttu on Marshallien hellässä huomassa ja nyt ei ole muitakaan hevoskuvioita riittävän lähellä Turkua. Yritän siis tehdä näiden viikkojen aikana jotain mitä normaalit hevosettomat ihmiset tekevät ja katselen vain videoita hevosestani. :D Mutta sitäkin mukavampaa on aikanaan palata takaisin selkään ja treenien pariin kohti syksyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti