tiistai 21. heinäkuuta 2020

Kurkistus Mintun viikkoon Marshall Horsesilla

Minttu on nyt kesäkuun kilpailujen jälkeen ensin lomaillut muutaman viikon laitumella ja sen jälkeen lähtenyt aivan toisenlaisia kuvioita kohti. Sunnuntaina 12. heinäkuuta ajelimme avomieheni kanssa kohti Itä-Suomea ja Tervoa viettääksemme viikon vanhalla sukutilalla, joka on nykyään mökkikäytössä. Samaa matkaa tallikaverini trailerin kyydissä tuli Minttu, jolla olisi edessään mielenkiintoinen ja ennen kaikkea toivottavasti opettavainen kuukausi Tampereen Teiskolla Marshall Horsesilla!

Minttu ja laidunkaveri kotitallilla kesäkuussa. Talliinkin liittyviä uusia uutisia on tulossa pian!


Tätä kirjoittaessani Minttu on siis viettänyt Lucas ja Nora Marshallin luona reilun viikon. Olen jossakin aiemmassa postauksessa hieman valottanut, miksi tähän päädyin: Minttu jännitti jo minulle tullessaan autoja ja erityisesti traktoreita, eikä asia ole korjaantunut vuodessa arkikäsittelyn ohessa niin paljoa kuin haluaisin. Sen on voinut kyllä taluttaa ja ratsastaa pihassa olevien autojen ja jopa traktorin ohi eikä se siitä lähde mihinkään hyppimään, mutta joka kerta tarhaan talutettaessa se kyttää traktoria ja pyrkii menemään siitä kylkimyyryä ohi, sillä traktori täytyy ohittaa aivan vierestä. Lisäksi se säikähtelee traktoria vapaana tarhassaankin enkä ole varma, miten se reagoisi vastaan tulevaan autoon jossain kapealla tiellä. Pidin hankalana järjestellä omin käsin autokoulutusta, sillä tarvitsisin useita kertoja jonkun kanssani tallille ajamaan autoa ties missä ratsastuskentällä, eikä kellään traktoria ajavalla tietenkään ole aikaa ryhtyä mihinkään toistuviin koulutussessioihin. Niinpä soitin keväällä Marshalleille ja sovin, että Minttu tulee muutamaksi viikoksi sinne opettelemaan autojen kohtaamista.

Sain muutamia kuvia ja videopätkiä viime viikon treeneistä, ja laitan niistä pari tähän. Tämän viikon ohjelmassa on kuulemma autoharjoittelua myös ratsain ja traktorin ottaminen mukaan – jännää! Kirjoitan tulevina päivinä ja viikkoina vielä lisää Mintun edistymisestä. Kaipaan takaisin hevosen selkään, mutta on ihanaa tietää, että Minttu on hyvissä käsissä ja oppii.

Nuusk nuusk. Ei vaikuta pahalta!

Myös sisätilat näyttävät turvallisilta (kirjaimellisesti :,D).Posti toi eilen kauan odotetun yllätyksen – siitäkin lisää tuonnempana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti