lauantai 5. kesäkuuta 2021

Aurinkoinen kisailtapäivä Onnenperän koulukisoissa tuloksella 68,409 %


Nyt voin huokaista helpotuksesta. Tänään lähes helteisessä kesäsäässä lakitettiin uudet ylioppilaat (olen siis lukion äidinkielenopettaja, jos joku lukijoistani ei sitä vielä tiedä), mikä tarkoittaa, että minunkin lukuvuoden työurakkani on taas saanut päätöksensä ja työt jatkuvat elokuussa. Edessä on ihana ja toivottavasti säiltään kaunis kesä, joka totta tosiaan tulee tarpeeseen ihan perusarjessakin ja erityisesti nyt, kun korona on vaikeuttanut ja lisännyt meidänkin töitämme monella tavalla koko menneen lukuvuoden.

Ihan vapaalle en kuitenkaan vaihtanut heti lakitusten jälkeen sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan pujahdin opettajainhuoneeseen syömään valmisruoka-aterian ja vaihtamaan kotelomekon tallivaatteisiin. Kun uudet ylioppilaat vanhempineen alkoivat siirtyä pois koulun pihalta, kipitin autolleni ja suuntasin tallille, jossa odotti kisavarusteiden pakkaaminen ja Mintun letitys. Olin kuitenkin putsannut varusteet kilpailukuntoon edellisiltana, koska aikaa lähtöön oli vain kaksi tuntia.

Matka Onnenperälle oli ihanan leppoisa! Ajelimme hovigroomini Marjan kanssa moottoritietä pitkin Halikon rampille saakka ja siitä isohkoa tietä kilpailupaikalle. Autossa tuntuva trailerin pienoinen hytkyminen paljasti, että Minttu puuhaili taas aikansa kuluksi. Trailerin kumimaton toinen etureuna on alkanut repsottaa, ja Mintusta on sairaan siistiä kuopia paksuinkin kuivikekerros siitä päältä pois niin, että maton reunan voi rääpiä kaksinkerroin ja sitten seisoa sen päällä ylpeänä saavutuksestaan. Täytyy yrittää löytää jostain liimaa, jolla maton voisi taas juntata kiinni.

Näihin kisoihin oli erityisen kiva lähteä, koska kyseessä tosiaan on talli, jossa pidin edellistä hevostani Nalaa vähän aikaa ja jossa ratsastin myöhemmin opetushevosia ja nuoria hevosia parin vuoden ajan. Sen jälkeen en olekaan Onnenperällä käynyt. Nyt kuitenkin sovimme tallin omistajan Riitan kanssa, että kävisin tämän kesän ajan jälleen kouluttamassa hänen hevosiaan pari kertaa viikossa! Tekee minullekin hyvää ratsastaa välillä muilla hevosilla kuin Mintulla, ja nyt Riitalla on minulle sitten poneja vino pino tai ainakin ihan tarpeeksi odottamassa. :) Mahtavaa, että on tällainen tilanne ja paikka, jossa voin käydä harrastamassa niin, että molemmat hyötyvät.

Jaa mutta ne kisat! No Minttuhan oli verryttelyssä tähän saakka parhaan tuntuinen. Alkuun se taas jäi vähän hitaaksi mutta meni kuitenkin kiltisti, ja pian se rupesi liikkumaan jo oikeinkin kivasti ja pystyin vaikuttamaan sekä ravissa että laukassa paremmin kuin missään aiemmissa kisoissa. Valitettavasti radalla jälleen kerran päädyissä jännitti, minkä vuoksi laukkaohjelmamme oli aika villinpuoleinen. A-päädyssä Minttu olisi mieluummin oikaissut 10 metriä ja laukannut auringonlaskuun. Sain sen sinne kyllä, mutta sen jälkeen pitikin kääntyä heti laukkalävistäjälle ja siirtyä sen keskellä raviin. Raviin pääsimme myöhässä ja vähän ruman ohjasotteen jälkeen, koska vauhtia oli tässä vaiheessa enemmän kuin keskittymistä. Siirtymistä useampikin tuli myöhässä, koska hallintalaitteet eivät toimineet ihan niin kuin olisi tarkoitus. Raviohjelma oli pienestä jännityksestä huolimatta aika hyvä. Tulos oli tänään 68,409 prosenttia ja olimme tuloslistalla sijalla 4/11 eli ensimmäisiä ei-sijoittuneita.

Hienoa oli, että kun kysyin, sain luokan viimeisenä starttaajana luvan ratsastaa lyhyen loppuverryttelyn radalla. Nuorelle hevoselle tekee todella hyvää päästä kiertämään rata uudestaan ja jäädä näin rentoon mielentilaan. Tässä vaiheessa päädyissä ei enää ollutkaan mitään jännittävää. :D Noh, varmasti saadaan rentous mukaan kilpailusuoritukseenkin vielä jossain vaiheessa. Olihan tämänkin päivän suorituksessa sitä paitsi paljon hyvää.

Nyt kesäkuulle ei ollut ainakaan suunniteltuna muita kisoja, joten ehkä keskitymme kotiharjoitteluun ja tietysti myös kaikenlaiseen rennompaan muutaman viikon ajan. Alla vielä video tämän päivän radasta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti