lauantai 26. kesäkuuta 2021

Uuden kotimme kaupantekopäivä kalenterissa























,























Kesäkuu on edennyt helteisissä merkeissä. Lämpötilat ovat päivittäin olleet 23 - 32 asteen välillä eikä loppua näy. Nuo lähemmäs 30 asteen helteet ovat jo liikaa, mutta tavallisemmista noin 25 asteen lämmöistä en kyllä valita, vaikka olenkin kuumuudelle herkänpuoleinen enkä jaksa tehdä asioita silloin ihan normaalisti. Ihanaa, että on kunnon kesäkelit.

Harjoitukset ovat jatkuneet säästä huolimatta. Yhden estehyppykerran siirsin eteenpäin, mutta muuten ollaan kyllä treenattu samalla lailla kuin ennenkin, vähän lyhyemmin vain kaikkea. Minttu on ollut tosi hyvä ratsastaa, juuri sopivan pirteä ja innokas. Ja voi hyvänen aika, miten se on kehittynyt! Minnakin naureskeli, että onpahan iso ero vuoden takaiseen. Silloinkin Minttu liikkui kyllä sinänsä hyvin ja oli oikeaan suuntaan menossa, mutta se oli voimaton eikä laukkaa voinut juurikaan säädellä. Nyt se sitten tekee jo koottua laukkaa, laukasta käyntiin ja takaisin laukkaan ja tuntuu hiffanneen sen tosi hyvin. Laukannostoharjoituksista se suorastaan kuumuu, vaikka luulisi, että helle verottaisi pahinta energiaterää pois. Olen antanut sille kyllä nyt vapaapäiviäkin laitumella, mutta lähinnä omien menojeni vuoksi. Ratsastuksien jälkeen olen juottanut mash-veden joukossa elektrolyyttiä ja pessyt Mintun aina, jotta kuumotus ei jää päälle.

Viime postauksen lopussa mainitsin, että olemme mieheni kanssa tehneet tarjouksen yhdestä paikasta, josta pitäisi tulla uusi kotimme. Asiat ovat nyt siinä pisteessä, että lainalupaus on saatu ja kaupantekopäivä on merkitty kalenteriin: 12.7. Vaikka en usko, että asiassa tulee yllätyksiä, en silti uskalla vielä hyppelehtiä ja hehkuttaa julkisesti, vaan olen kertonut kaupantekopuuhistamme vain ihan naamatusten joillekin ystäville. Kunhan nimet ovat paperissa, niin sitten kyllä ihan varmasti kuulutan sen kaikelle kansalle. :D En ole kuitenkaan voinut vastustaa kiusausta hankkia jo hiukan juttuja tulevaan kotiin, nimittäin mattoja, verhokangasta ja erinäisiä askarteluja varten puisia nimikylttejä ja akryylivärejä. Mihin näitä sitten tarvitaan? Siitä lisää 12.7. ;)





2 kommenttia:

 1. Me treenataan kanssa ihan normaalisti Elviiran kanssa helteistä huolimatta. Pahimmillaan sitä tulisi ihan viikkojen tauko ja jos kisatkin osuu hellepäivään, niin on hyvä hevosen olla tottunut toimimaan lämmössä. Tottakai kohtuus kaikessa ja hevoselle hyvä viilennys.

  Onnittelut jo etukäteen uudesta kodista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, lämpökin vaatii totuttelua. Suomessa vieläpä on tosi kohtuulliset lämmöt, kun verrataan eteläisempien maiden ihan tavallisiin kesäpäiviin. Tietysti jos hevosessa näkyy väsymisen merkkejä, täytyy liikuntaa keventää edelleen, mutta useimmat terveet hevoset kestävät lämpöä paremmin kuin ihmiset.

   Kiitos! Odotan kaupantekopäivää tosi innoissani. :)

   Poista