sunnuntai 22. elokuuta 2021

Kentän remontti etenee

En ole kyllä varmaan ikinä ollut näin reipas. Nyt jo viikkojen ajan melkein joka päivälle on riittänyt tuntikausiksi puuhaa, kun paikkoja on laiteltu uuteen uskoon. Sisälläkin on vielä pari laatikkoa, joiden sisältö hakee paikkaansa, mutta erityisen paljon aikaa saa vierähtämään tuolla ulkohommissa.

Ajattelin laittaa jo tähän postaukseen kuvia satulahuoneen muutoksista, mutta taidankin tehdä sen vasta ensi kerralla, koska se on melkein muttei vielä ihan valmis. Vielä loppusilaus, niin saan kerralla koko huoneesta kuvia. 

Toissapäivänä sen sijaan sain vihdoin traktorin kuskeineen käymään ja vetämään kentältä hiekkakerroksen syrjään. Hiekkamäärä kentällä oli valtava, monessa kohdassa varmasti 30 senttiä ja toisissa taas ehkä se normaali 10 senttiä. Siinähän ei ole nyt pariin ekaan viikkoon voinut ratsastaa ollenkaan, koska Minttu räpiköi jo juoksuttaessa vaivalloisen näköisesti eteenpäin, kun pohja upotti niin paljon. Hiekkakerroksen alta paljastui kantava kerros, tosin siitä oli irtoillut ja noussut pintaan paljon kiviä jo ennen kuin teimme kentälle mitään. Suunnitelma on, että huomenna aamulla tänne tuodaan 68 kuutiota kivituhkaa, joka levitetään kentälle ja tärytetään tiiviiksi. Tuon kerroksen pitäisi estää kivien nousemista pintaan ja tehdä päällimmäiselle hiekalle tukeva alusta. Sen päälle laitetaan sitten sopiva kerros irtonaista hiekkaa. Kerroksessa hyödynnetään varmasti osa tästä nykyisestä pintahiekasta, mutta sitä laitetaan ehdottomasti vähemmän kuin nykyään. Luultavasti päälliskerrokseen sekoitetaan vielä joukkoon kivituhkaa antamaan lisää pitoa, koska epäilen, että nykyinen hiekka saattaa olla järkevinäkin määrinä rullaavaa, jos sitä käyttää yksinään. Toisaalta ei se ihan huonoa ole, koska samaa on nyt hevosten tarhassa ja pohja on alkanut tiivistyä niiden kavioiden alla mukavasti.


Tässä kentän pohja aikaisemmin sen jälkeen, kun Minttu oli tallannut noihin kohtiin yhden kerran. Ymmärrätte varmaan, miksi kenttäprojekti sai vauhtia. :,D
Traktorikuski kävi. Pintahiekka on lanattu pois, pohjassa vielä epätasaisuutta. Hiekkaa on toki vielä ohuesti, koska ihan kaikkea ei saa pois ja jo tuossa kohtaa lana raapii ison määrän kiviä esiin.Mönkijä ja lana valmiina töihin!

Harallekin oli tarvetta paikka paikoin.
Tässä vaiheessa kenttä on nyt mönkijän kanssa lanattuna ja tasoitettuna. Tähän saakka pääsin tänään. Huomenna sitten kivituhkakerros.Tänään pihaan saapui myös uusin ostos eli mönkijä! Kihlattuni kaveri on asunut jo pidemmän aikaa täällä Aurassa ja sattui harkitsemaan omansa myyntiä, joten testasimme sitä tässä yhtenä päivänä ja päätimme ostaa sen. Tarvitsemme mönkijää ainakin tien auraamiseen talvella ja kentän lanaamiseen, mutta ostettiin mukana myös pikku kärry, jossa voi kuljettaa mitä sitten ikinä haluaakaan: maa-ainesta, säkkejä, risuja...

Siispä iskin hankkimani tie-/kenttälanan uuden apurimme perään ja tasoittelin kivi-hiekkaseospohjaa parhaani mukaan. Traktorimies oli nimittäin jättänyt pohjan aika epätasaiseksi ja aaltoilevaksi ja sen tasoittamiseen kului aika pitkä tovi. Ihan pientä aaltoilevuutta siellä on edelleen, mutta huomattavasti vähemmän nyt. Osaa kohdista tasoitin lopuksi vielä ihan käsipelillä isolla haralla. Yksi kulma on kyllä muita kohtia korkeammalla, mutta sen tasoittamiseen ei hara eikä mikään meidän käytössämme oleva väline riitä, vaan pitäisi olla traktorin kauha. Uskon kuitenkin, että tuosta tulee ihan hyvä. Suunnitelmissa on tosiaan laajentaa kenttää vielä nykyisten hevostarhojen päälle lähitulevaisuudessa, joten tuo kulmaus katsotaan varmaan silloin vielä uusiksi. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti