maanantai 2. elokuuta 2021

Kotitallia kuntoon vauhdilla ja hevoset kotiin jo tulevana viikonloppuna

Tulevana viikonloppuna piti olla muita menoja, mutta ne peruuntuvat, joten nyt näyttäisi siltä, että hakisin hepat jo viiden päivän päästä lauantaina kotiin!! En ole vielä itsekään tottunut ajatukseen siitä, että täällä maalla Aurassa nyt asutaan, ja kohta onkin sitten piha poneja pullollaan. :D Näillä näkymin lähden lauantaina aikaisin aamulla ajamaan kohti Haminaa hakemaan Marcellan, tuon sen kotiin ja sitten haen heti Mintun. 

Kodin ja muiden rakennusten laittaminen on jatkunut reippaassa tahdissa myös koko viime viikon, jotta puitteet olisivat riittävästi kunnossa ennen hevosten saapumista. Mulla alkaa työtkin ensi viikon tiistaina ja yritän epätoivoisesti saada mahdollisimman paljon tehdyksi ennen sitä. Olisi kiva viettää hevosten kanssa vielä lomaviikkoja, mutta saanpahan ne ainakin kotiin ja valvoa niiden kotiutumista rauhassa pari päivää ennen töiden alkamista.

Eilisinä puhdetöinä kannoimme kihlattuni kanssa 90 turvesäkkiä pihalta tallin ylisille ja pinosimme siellä uudestaan lavojen päälle. Lisäksi kärräsin 203 aitapaalua toiseen osaan pihaa, koska kuorma-auto ei päässyt sinne, mihin tolpat olisi ollut paras purkaa. Ystäväni vinkkasi vähän aikaa sitten, että Aurassa on kuntosalikin, mutta ihan just nyt ei ole tarvinnut. :,D Kuivikkeeksi valitsin tosiaan turpeen, koska turvepölyn on lukemassani kuiviketutkimuksessa todettu olevan vähiten haitallista kuivikepölyä, turpeesta saa tehtyä patjan ja sitä on saatavilla 12 kilon säkeissä Hankkijalla. Halusin hyödyntää tallin yläpuolella olevan vinttitilan, joten olisi turhaa alkaa väsätä pihalle katosta, jonka alle sitten kasaa kuivikkeet. Näitä kevyitä säkkejä saa helposti liikuteltua itse ilman apua. Aitapaalut taas tulevat metsätarhaan, kentän ympärille, pihalle koira-aitaukseksi ja ensi keväänä myös laitumelle, kunhan ehditään muilta kiireiltä.

Siitä ne hävisivät!






























Kentälläni hiekan seassa on myös tosi paljon kiviä. Nyt näyttäisi, että keskemmällä hiekka on ok ja kiviä on vain pinnassa, mutta jostain syystä ainakin toisessa reunassa kiviä nousee varmaan alemmasta rakennekerroksesta, jolloin asiaa ei saa talikolla korjattua. En tiedä, onko kenttä sitten routinut reunalta vai miks pohja on tällainen. Olen ehtinyt käydä läpi vasta pienen osan kentästä, mutta seuraavina päivinä tiedän jo enemmän. Myöhemmin nähdään, pitääkö pohjaa uudistaa, kuten olin jo ennen tilan ostamista vähän miettinyt. Pohja on aika pehmeän oloinen, mutta toisaalta Mintun kotitallilla kaksi kenttää on nyt kahden päivän sateiden jälkeen lammikkoa ja velliä ja oma kotikenttäni taas ei yhtään märkä, mikä sekin on arvokas asia.


Työmaa kentällä. Menen aina noin metrin kaistale kerrallaan koko kentän pituuden ja kerään kivet pois. Hidasta hommaa eikä ihan kevyttä. :D






























Aikaa on kulunut myös ostoksilla. Olin tänään monta tuntia kaupunkiasioilla ja ostin talliin kaikenlaista pientä kivaa, kuten uusia pyyhkeitä käsille ja kuolaimille ja saippuapumpun. Eniten aikaa meni siihen, että yritin epätoivoisesti löytää nätin ja toimivan vaatekaapin satulahuoneeseen. Miten vaikeaa voikaan olla löytää jonkinlaisen puun värinen vaatekaappi! Ikeassa olisi pari kivaa mallia, mutta ne ovat olleet jo viikkoja kaikista tavarataloista loppu. Ravasin läpi Askon, Sotkan, Maskun ja JYSKin ja kaksi isoa huonekalukirppistä, mutta voitteko kuvitella, että monessa huonekaluliikkeessä ei edes myydä vaatekaappeja tai sitten korkeintaan yhtä tai kahta mallia? Valkoisia kaappeja saisi kyllä, mutta kun en millään nyt haluaisi sellaista omaan satulahuoneeseeni, joten pakko jatkaa etsintöjä.

Tänään ehdin nyhtää myös jonkin verran kasvillisuutta pois tallin edustalta, johon olisi tarkoitus laittaa soraa ja pyöröpaaleja. Juuri nyt istun vauhdikkaan päivän jälkeen sohvalla, katson samalla tallenteena Tokion kenttäratsastuksen maastokoetta ja kirjoitan tätä juttua, mutta täytyy kohta vielä hetkeksi mennä jatkamaan kitkemispuuhia. Heinä on nimittäin päässyt siinä kohdassa niin pitkäksi, että soran levittämistä ja maan muodon hahmottamista helpottaa kovasti, että osan nyhtää pois.

Ehkäpä nyt on aika nousta sohvalta ja tehdä vielä jotakin. En silti valita, oman paikan laittaminen on ihanaa. :) 




2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiin ja talliin! :) Tykkään lukea kotitalli juttuja kun itselläkin hepat kotona. Mahtavaa että löytyi nyt lisää luettavaa! t.hanna=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin oon aina tykänny lukea kotitallipostauksia ja nyt pääsen itsekin sellasia kirjoittamaan. :) Kiva, että löysit tänne ja tykkäsit! Samoin kommentit ja terveiset ovat aina tervetulleita.

      Poista