perjantai 4. marraskuuta 2022

Syksyistä peruspuurtamista

Joskus parhaissakin harrastuksissa on jaksoja, jolloin kaikki väsyttää ja tekeminen tuntuu puurtamiselta. Sellaiselta minusta tuntuu monesti syksyisin, kun päivät lyhenevät ja töissä on usein enemmän kiirettä ja pidempiä päiviä kuin keväällä. Silloin tekisi mieli työpäivän jälkeen vain lysähtää sohvan pohjalle ja olla tekemättä mitään.

Välillä en teekään mitään muuta kuin juuri tuon ja pakolliset päälle, eli töiden jälkeen koira ulos ja samalla karsinoiden siivous ja heinien ja vesien laitto valmiiksi. Sitten hevoset sisälle ja kaivautuminen sohvaan. Koska hevoseni tarhaavat yhdessä ja liikkuvat joka päivä tarhassa kaikissa askellajeissa toistensa yllyttäminä, en yritäkään joka päivä liikuttaa niitä muulla tavoin. Tällä viikolla on ollut kovin laiska viikko, ja alkuviikon valmennuskin peruuntui, kun Mintulla oli pieni haava sellaisessa kohdassa, johon vyö osuu. Useana iltana olen joutunut suoraan töiden jälkeen lähtemään hoitamaan asioita, jolloin ratsastukselle ei ole ollut aikaa eikä voimia. Nyt viikonloppuna aion ratsastaa kunnolla molempina päivinä. Ratsastaminen on lähes aina mukavaa heti sitten, kun on päässyt selkään saakka. Vielä maassa ollessa ja etenkin tarhaavaa hevosta pimenevän illan sateessa katsellessa se vain ei tunnu aina yhtä hauskalta. 😂

Mintun kanssa on tehty perustyöskentelyä eli jatkettu tuttujen asioiden harjoittelua, treenattu välillä vaihtoja ja välillä ohjasajettu tai juoksutettu sivuohjin. Marcellaa olen ratsastanut yleensä viikonloppuisin molempina päivinä tai sitten ratsastanut kerran ja ohjasajanut kerran.

Mintulla on meneillään nyt koulusatulan vaihtamisoperaatio. Nykyinen satula sopii sille edelleen, mutta omalle takamukselleni se ei ole ollut koskaan ihan optimaalinen. Päätin siis tehdä peliliikkeen ja alkaa sovittaa eri vaihtoehtoja. Satula.comin auton ja satulaseppä Anne Melinin käyntien jälkeen on löytynyt kaksi hyvää vaihtoehtoa, Childeric DSC ja Prestige X-Helenin yksi malli. Molemmat vain olivat uusia, ja nyt olen tilannut Childericistä käytetyn version ja samalla vielä Prestige Venus Style D:n testiin. Niitä päästään sovittamaan varmaan joskus ensi viikolla tai sitä seuraavana.

Tuntuuko teistä syksyisin tai johonkin tiettyyn aikaan vuodesta, että puhtia ei ole entiseen tapaan? Miten olette helpottaneet tilannetta? Jaa kokemuksesi viestilaatikossa!

Oma pikku peltomme, josta tulee ensi kesänä hevosille laidun. 💚Siivosin tarhaa mönkijän kauhaan. Puuha kiinnosti myös hevosia.Marcella viikonloppu-urheilun jälkeen.Molemmat nauttivat piehtaroinnista ja tarhapäivän jatkumisesta treenien jälkeen.


2 kommenttia:

  1. Ei mulla kyl ole mitään helpottavia kikkoja, mut tuli tuosta mönkijästä mieleen kun siivosin myös tarhaa sen kanssa ja menin käymään sisällä niin sillä aikaa olivat syöneet sen mönkijän penkin täyteen reikiä😅😱 mies ei kauheasti ilahtunut🙈 eikä tullut kyl itselle mieleen edes tälläinen mahdollisuus😂 T. Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi. :,D Nämäkin olivat mönkijästä tosi kiinnostuneita ja Marcella varsinkin yritti maistaa, vahtimatta ei uskaltanut jättää.

      Poista