tiistai 18. huhtikuuta 2023

Ihana kevät on tullut ja kisakauden avaus tulevana viikonloppuna

Lounais-Suomessa asumisessa on se mukava puoli, että kevät tulee aikaisemmin kuin pohjoiseen ja itään. Ei siitä kauan ole, kun vasta tuli kymmeniä senttejä lunta parin päivän aikana, mutta nyt täällä on jo pidemmän aikaa ollut ihanan keväistä ja aurinkoista. Ratsastaakin on voinut jo usein pelkällä pitkähihaisella.

Nyt kun routa on sulanut, palasin syksyllä kesken jääneeseen metsätarhaprojektiin ja olen urakoinut sitä tuntikausia muutamana viime päivänä. Syksyllä kaivinkonekuski kuori multaa pois osasta tarhaa, levitti suodatinkankaan  ja laittoi hiekkaa päälle. Osa tolpista saatiin silloin paikoilleen, mutta osa piti istuttaa betoniin ja se jäi tälle keväälle, kun sitä ei ehditty tehdä ennen lumien tuloa. Syksyn tilanteesta voi lukea ja katsoa kuvia täältä.

Viime viikonloppuna levitin hiekkaa vielä pariin pieneen kohtaan, laitoimme mieheni kanssa loput tolpat paikoilleen ja ruuvasin eristimiä tolppiin. Päivän päätteeksi aloin jo vähän vetää ensimmäistä aitanauhakerrosta.

Piha on muutenkin alkanut herätä. Kukkapenkissä jo useampi viime vuonna istuttamani perenna on alkanut puskea uutta vartta, vanha raparperi lähti heti kasvuun ja leskenlehtiä ja nurmikon alkua näkyy jo. 

Niin ja kenttä! Olen pitänyt sen vähälumisena ahkeralla hoitamisella koko talven, ja maaliskuussa hakkasin ohutta lumi-jääkerrosta lapiolla rikki monta kertaa, jotta päivällä paistava aurinko sulattaisi kaiken mahdollisimman nopeasti. Nyt kenttä on täydellisellä hiekkapohjalla, kuiva ja tiivis.

Ihanaa seurata kevään etenemistä tämän pitkän ja lumisen talven jälkeen. Kevään tulosta kertoo myös se, että kauden avauskisat ovat tämän viikon lauantaina, ja siitä kisakalenteri alkaa taas vauhdilla täyttyä. Kisakuulumisia ja lisää metsätarhakuvia on siis tulossa pian.


Kentän kuivumista nopeutti, että kenttä on lievästi kallistettu yhtä kulmaa kohti,
jolloin sulamisvedet valuvat siihen kohtaan ja pois kentältä.Kenttä 2.4.


Kenttä 16.4.
 Viimeisetkin tolpat ovat pystyssä, eristimet kiinni ja aitanauhojen vetäminen alkanut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti