tiistai 9. helmikuuta 2016

Tilannepäivitystä

Ensinnäkin: kiitos aloittavan blogin ensimmäisistä kommenteista kaikille kirjoittajille! Julkaisin ne vasta äsken, koska uutena Bloggerin käyttäjänä meni jotenkin ihan ohi, että kommentit odottivat julkaisulupaa. Tiedän kyllä alussa laittaneeni asetukset niin, että tarkistan kommentit ennen julkaisua, mutta sen jälkeen olen näköjään autuaasti unohtanut koko asian. ;) Pahoittelut siis päivien julkaisuviiveestä. No, tästä lähtien muistan!

Treenipostauksia olemme saaneet odotella, koska Nala toipui vähän aikaa talvilenssusta ja koska pohjat ovat täällä Varsinais-Suomessa nyt niin kehnot, että juuri muuta ei ole voinut tehdä kuin kävellä. Tänään kentän pohja tosin oli ensimmäistä kertaa jokseenkin hiekalla ja pääsin ravaamaan rennosti, mutta kuvaajaa ei tätä merkkitapausta juhlistamaan satuttu saamaan paikalle. Pakkasta on luvattu taas muutaman päivän päästä, mutta jos kentän nyt suolaisi, pohjan kovettumiselta saatettaisiin välttyä. Nala ei ole ilahtunut tämän talven keleistä, sillä koko talvena on ollut hyvin vähän päiviä, jolloin olisi voinut liikuttaa hevosen oikeasti kunnolla. Joinakin yksittäisinä päivinä vähän varovaista laukkaa laitumella ylämäkeen, joskus muutama ympyrä ravia kentällä, kerran sai laukattua maastossakin. Kentällä en ole laukannut sen jälkeen, kun pakkaset tulivat. Silloin taisi olla suunnilleen joulukuun puoliväli.

Olen muuten huomannut, että varsinkin silloin, kun jostain syystä ei voi ratsastaa kunnolla, keksin jotain hevosiin liittyvää sijaistekemistä. Minulle tällainen korvike on FEI TV. Se on maksullinen palvelu, jossa näkee suorana tärkeimmät kilpailut monessa lajissa ja noin tunnin koosteina monenkin vuoden takaiset tapahtumat: EM-kisat, MM-kisat, olympialaiset, World Cupin... Viime MM-kisojen aikana seurasin suorana matkaratsastuksen pisintä matkaa, oliko se 160 km? Eniten katselen vanhoja ja uusia kouluratsastuksen World Cup -kisoja. Onko jollakin lukijoista tällaisia korvikkeita?

Nalan kaulan karvapeitteestä voi havaita talven toisen säätyypin (-30 asteen pakkasen lisäksi): vettä taivaan täydeltä.

Tarhassa mussuttamassa kävelyllä ansaittuja päiväheiniä. Taustalla näkyy loistava talvinen tarhan pohja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti