perjantai 18. maaliskuuta 2016

Rento viikonloppu ja hyvää lukemista

Ratsastin Nalan tänään kevyesti. Se vaikutti aavistuksen jäävän pohkeen taakse ja vähän laiskaksi, ja koska Nalaa joutuu yleensä pikemminkin toppuuttelemaan kuin ajamaan eteen, pari vapaampaa päivää taitaa olla paikallaan. Edellisellä tallilla ratsastin maastossa pari-kolme päivää viikossa, mutta nyt parina viime viikkona olen ratsastanut paljon maneesissa. Ehkäpä vanne hieman kiristää tamman päätä, joten huomenna se saa vapaapäivän ja sunnuntaina lähdemme toisen tallilaisen kanssa maastoon. Maanantaiksi voisin kenties tehdä taas tehtäviä puomeista ja esteistä.

Rauhallinen viikonloppu siis minullekin tulossa. Onneksi posti toi tänään kaksi tilaamaani ratsastuskirjaa: Ingrid ja Reiner Klimken klassikkoteos Basic Training of the Young Horse (3. painos) ja Claire Lilleyn The Scales of Training Workbook. En ole oikein löytänyt laadukasta suomalaista ratsastuskirjallisuutta lukuun ottamatta Kyra ja ratsastuksen taito -kirjaa, jonka olen lukenut melkein puhki ja joka on ollut hyllyssäni jo pyöreästi kymmenen vuotta. Lapsena ja nuorena luin paljon erilaisia hevoskirjoja, jotka käsittelivät lähinnä yleisesti hevosta eläimenä, hoitoa ja sellaista. Ne olivat hyödyllisiä perusteoksia, mutta nykyään tarpeeni ovat erilaiset. En halua lukea ympäripyöreää tekstiä siitä, miten hevoselle täytyy olla johdonmukainen, miten se täytyy saada keveäksi edestä ja suoraksi. Hyvässä ratsastuskirjassa on minusta runsaasti konkreettisia tehtäviä kaavakuvineen ja selitykset siitä, mitä tehtävällä haetaan, minkätasoiselle hevoselle se sopii, miten tehtävä täytyy suorittaa ja mitkä ovat yleisimmät virheet siinä. En ole vielä avannut näitä kirjoja sen enempää kuin muutaman kuvan ottaminen vaati, joten nyt aion keittää pannullisen teetä ja alkaa lukea!

Tilasin kirjat bookdepository.comista. Voin suositella sitä ostospaikkana, sillä yritys toimittaa kirjat nopeasti ja ilman postimaksua. Minun tilaukseni oli käsitelty ja laitettu postiin jo seuraavana päivänä.

1 kommentti:

  1. Ensipainos tuosta on näköjään tehty 1985, toinen 2006 ja tämä mun kolmas painos 2015. Tämä vaikuttaa hyödylliseltä ja on kaunis katsellakin. Kiitos vinkistä, ehdottomasti täytyy hiljalleen hankkia lisää aarteita kirjahyllyyn. :)

    VastaaPoista