maanantai 27. toukokuuta 2019

Ensimmäiset päivät Mintun kanssa

Minttu saapui uuteen kotiinsa vajaa viikko sitten. On kyllä ollut hieno viikko sen kanssa! Mintun selässä on nyt oltu kolme kertaa, ja se otti ensimmäiset ravinsa liinassa ratsastaja selässään jo viime viikolla, kun sen selässä käytiin toista kertaa. Ehkä huomenna voi kokeilla laukkaakin. Se on edistynyt hienosti, eikä selkäännousussa tai ratsastajan kantamisessa ole tullut lainkaan ongelmia. Herkästi se kuuntelee ympäristöään ja tarkkailee, mitä ihmiset tekevät, joten mikään laiskan oloinen tai hidas se ei ole. Luottavainen, kiltti ja yritteliäs kuitenkin – mallioppilas suorastaan.

Vielä en ole itse noussut selkään, mutta hyvin pian sekin aika koittaa. Tarkoitus olisi saada se vain tottumaan ratsastajaan kaikissa askellajeissa ja pystyä jokseenkin ohjaamaan. Sen jälkeen voi käydä muutaman kerran maastossa ja laittaa tamman laitumelle vielä vähän kasvamaan. Tämänikäisillä hevosillahan kasvu on aina kesken, eikä niille ole hyväksi alkaa kantaa ratsastajaa säännöllisesti ihan vielä. Muutaman viikon koulutusjakso 3-vuotiskeväällä ja sen jälkeinen laidunloma ovat hyväksi todettu kombo, sillä hevoset prosessoivat oppimiaan asioita tauon aikanakin eivätkä rasitu lyhyen sisäänratsastusjakson aikana liikaa. Syksyllä voi siis jatkaa motivoituneen ja hyviä kokemuksia saaneen hevosen kanssa siitä, mihin alkukesällä jäi.

Minttuhan on ulkonäöltään hieman hämäävänkin valmis: sillä on kaunis lihaksisto ja pyöreä, hieno ylälinja, ja se saikin Kyvyt esiin -tilaisuudessa rakenteestaan erittäin hyvän numeron 8,5. Lihaksisto kuitenkin kehittyy nopeammin kuin luusto, eli nahkansa alla se on yhtä keskenkasvuinen kuin muutkin ikäisensä. Aika moni näyttää tässä iässä kuitenkin vielä aikamoiselta koipeliinilta. No, en tietysti valita siitä, että hevonen on kaunis. :D Onpahan jotain, mitä kuvata.

Ohessa pari tarhassa napsaistua kuvaa. Huomenna sitten neljäs ratsutuskerta, ja ylihuomenna meille tuleekin satulansovittaja käymään ja sovittamaan koulusatuloita. Jännää!Tänään ratsutuksen jälkeen.


Naapureihin tutustumassa sadepäivänä. Samalla pääsin testaamaan uuden loimen vedenpitävyyttä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti