keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Tervetuloa kotiin, uusi hevoseni!

Voi että! Toinen kerta toden sanoi, eli toinen ostotarkastukseen viemäni hevonen meni läpi toissapäivänä. Eilen se sitten jo saapuikin tänne Turun seudulle noin tunnin ajomatkan päästä.

Eli minulla on hevonen! Pyörryn! :D

Tämä on kolmas oma hevoseni, mutta nyt olen jotenkin aivan erityisen innoissani. Tämän hevosen myötä nimittäin ajatus on päästä vihdoin panostamaan omaan ratsastusuraani: hankkia säännöllistä valmennusta, päästä kouluttamaan aivan omaa nuorta ja tulevaisuudessa kilpailla kouluratsastuksessa.

Dark Mint Shot eli Minttu on vuonna 2016 syntynyt FWB-tamma (i. Don Larino, ei. Centimor). Se on tällä hetkellä noin 162 cm eli pienehkö, mutta se on hidaskasvuista sukua ja kasvanee vielä useamman sentin. Minttu on kaunis ja korrektirakenteinen ja todella kiltti, luottavainen, yritteliäs, rohkea ja oppivainen. Olin itse sen kanssa klinikalla monta tuntia, ja yhtään ei tarvinnut stressata, miten se käyttäytyy. Myös kuljetus Turkuun meni mutkattomasti, ja perille tullessaan tamma alkoi heti kaikessa rauhassa syödä heiniään. Ei siis paljon vaikuttanut maisemanvaihdos häntä hetkauttavan.

Minttu on ajolle opetettu mutta vielä ratsastamaton. Tai ainakin oli vielä eiliseen saakka. Tänään sen selkään nimittäin laitettiin satula ja kiivettiin ensimmäistä kertaa kyytiin. Ratsuttaja oli apulaisensa kanssa voinut jo kävelyttää hevosta ratsastaja selässä ympäri maneesia. Siihen ei todellakaan aina päästä ensimmäisellä kerralla! Itse en valitettavasti päässyt yllättävän työkiireen vuoksi paikalle, mutta kaikki oli mennyt hienosti. Huomenna menen mukaan itsekin ja harjoitukset jatkuvat. Onni on viisas hevoslapsi!

Eilinen ja osin tämäkin päivä menivät siis tallikaapin täyttämisessä ja järjestelyssä ja Nalan vanhojen tavaroiden läpikäynnissä. Kuivatusloimet ja ehkä toisen sadeloimen säästän, mutta yksi sadeloimi oli niin suuri, että se menee kirppikselle. Toppaloimea en vielä kaivellut esiin, mutta lienee turhan iso sekin. Olen tässä kevään mittaan jo täydennellyt varusteita siten, että pääsen hipel... siis Minttu pääsee käyttämään Passierin uusia hienoja suitsia. ;) Kaikenlaista muutakin uutta tuli hankittua, mm. suojia, jalustimet ja jalustinhihnat, riimuja ja naruja ja juoksutukseen "running side rein" (mitä se on suomeksi?) ja kapsoni. Ja nyt sitten täytyy pari uutta loimea hankkia oikeassa koossa. Myös koulusatulan hankinta on työn alla.

Minttu käy nyt seuraavat viikot siis eskaria ja opettelee liikkumaan kaikissa askellajeissa ratsastajan kanssa ennen kesälaitumelle siirtymistään. Siellä se saa mietiskellä opittuja asioita, ja se käykin oikein hyvin, sillä olin buukannut kesälle aika paljon lomareissuja. Kesäloman jälkeen harjoitukset jatkuvat jälleen säännöllisesti.

Nyt otin vain kännykällä muutamia kuvia, mutta täytyy ottaa kunnon kamera mukaan tallille lähipäivinä. Huomenna pääsen itsekin mukaan, kun selkään mennään toista kertaa. Jokohan päästään ravaamaankin?

Siispä tervetuloa kotiin, Minttu, ja tervetuloa myös ihana hevoskesä!

Kuva: Callisto Horses


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti