keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Keskiviikon puomitehtävä ja törkeät laidunponit

Maanantaina juoksutin Mintun. Eilen se sai huilipäivän, ja tänään ajatuksena oli treenata siirtymiä ja ottaa kaarevalla uralla olevat ravipuomit mukaan. Huomenna Minna tulee pitämään valmennuksen, ja perjantaina Jenna taas hyppää. Viikonloppu on sitten taas kokonaan vapaata.

Toissapäivänä tallilla käydessäni vaikutti siltä, että Minttu oli kiimassa. Se ruikki monta kertaa pieniä pissoja ja oli kovin ärsyyntynyt pääskysille, jotka koettivat tehdä pesää sen karsinan yläpuolelle nurkkaan. Juuri sen takia päädyinkin juoksuttamaan sen enkä ratsastamaan, sillä en halunnut mitään tappelua aikaiseksi. Kiima saattaa olla vielä menossa tai sitten ei, mutta tänään se ei ainakaan näkynyt. Minttu oli alkuverryttelyssä vaihteeksi oikein leppoisan oloinen, joten tein vain lyhyen verryttelyn hölkäten pientä ravia ja laukaten kevyessä istunnassa.

Varsinainen tehtävä oli ratsastaa ympyrällä kevyttä ravia puomien yli niin, että kevyt taivutus säilyisi. Vasempaan kierrokseen tämä oli vaikeampaa, kuten yleensäkin on ollut. Minttu helposti tuli juuri puomien päällä puukylkiseksi ja jäykistyi, vaikka juuri ennen niitä se olisi tuntunut olevan ulko-ohjan tuella ja reagoivan ihan hyvin sisäpohkeeseen. Lisää harjoitusta siis tähänkin. Pian otin mukaan myös laukannostot niin, että pyrin nostamaan laukan heti puomien jälkeen ja siirtämään takaisin raviin saman ympyrän aikana vähän ennen kuin puomit tulevat uudestaan eteen. Aina se ei onnistunut, sillä kuten Minnakin on neuvonut, ei kannata väkisin tehdä siirtymää tietyssä pisteessä, jos tuntuu, että siitä ei tule hyvää. 

Lupaavasti alkanut harjoitus sujui kuitenkin ihan kohtuullisesti vasempaan kierrokseen, mutta kun vaihdoin suuntaa, pasmat menivät ihan sekaisin. Jossain vaiheessa ratsastusta muutama poni vietiin ilmeisesti ensimmäistä kertaa tänä keväänä laitumelle, joka näkyy kentälle, ja ne tietenkin rallittelivat siellä onnellisina. Minttu ei säikkynyt, mutta se tuijotti näkyä täysin tyrmistyneenä ja kuuroutui hetkittäin täysin ja varsinkin tietyssä kohtaa ympyrää. "Laitumella, nuoko? Entäs minä?" Kun vaadin sitä liikkumaan eteenpäin, se teki pari kertaa perin erikoisen koikkaloikan, josta sain napattua videolta kuvankin. Lopulta sain kuin sainkin sen keskittymään paremmin tehtävään ja liikkumaan sinänsä järkevästi, mutta mitään rentoa lennokkuutta ja flow-tilaa ei tänään kyllä saatu, vaan enemmän sellaista pikkusievää. Ehkä tästä voi kaivaa sen positiivisen puolen, että kenties huomenna valmennus menee paremmin, kun nämä hirveät laidunponit on jo nähty.

Ponit ovat pyllystä ja varsinkin sellaiset ilakoivat laidunponit. t. Minttu
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti