perjantai 8. toukokuuta 2020

Kotiläksyjen harjoittelua


Tänään päätin ratsastaa samoja asioita kuin eilisessä valmennuksessa. Keskityin siis suoruuteen ja siihen, että Minttu ei yhtään saa vääntyä kaulastaan tai punkea ulkoapuja vasten. Lisäksi yritin pitää koko ajan ajatuksen hartioiden rentoudessa ja varsinkin siinä, että oikea käsi olisi passiivisempi. Kolmanneksi harjoittelin siirtymiä.

Oli ilo huomata, että eilen harjoitellut asiat tulivat tänään jo paljon helpommin! Ulko-ohjan ja ulkopohkeen tuki löytyi, joskin alussa vähän kangerrellen, mutta sen jälkeen kummassakaan kierroksessa ei ulospäin liiraamisesta ollut ongelmaa.

Ravi näytti paikoin jo oikein kivalta, vaikka tänään en varsinaisesti yrittänytkään saada siitä näyttävää.

Siirtymissä sain jo paljon enemmän onnistuneita siirtymiä ja paljon vähemmän epäonnistumisia kuin eilen. Välillä Minttu jäi pohkeen taakse ja teki huonon siirtymän, jolloin se myös jännittää selkänsä ja nostaa päänsä, saattaa heilauttaakin sitä. Niitä ei kuitenkaan tullut kovin paljon, ja sekä alas- että ylöspäin siirtymisiä sain monta niin, että kuolaintuki säilyi ja Minttu pysyi rentona. Tästä laitoin videopätkän.

Jäin ehkä turhankin kauan hinkkaamaan noita käynti–ravi-siirtymiä, koska kello kävi ja kun olisi voinut harjoitella samaa laukassa, niin Minttu oli jo aika lailla tehnyt päivän työn. Siksi tein laukassa vain pari siirtymää ja lopetin ravihölkän jälkeen siihen. Laukasta en saanut tällä kertaa kovin hyvin kantavaa, ja siihen olisi tarvittu enemmän aikaa. Kun tällä kerralla aloitin ihan pelkällä ravilla molempiin suuntiin ainoana tavoitteenani saada Minttu hyvin eteen ja ulko-ohjan tuelle, niin ensi kerralla näitä tehtäviä tehdessäni voisin lyhentää sitä ja siirtyä nopeasti tekemään siirtymätehtävää. Näin laukkaharjoituksille jäisi paremmin aikaa.


Tänään Minttu katseli kuvassa näkyvää harjannetta, joka on kentän vieressä. Siellä kulkee välillä hevosia, kissoja ynnä muuta, joten välillä siinä on nuorelle hevoselle liikaa katseltavaa. Korvat kertovat, että taas löytyi jotain mielenkiintoista. :D

Vähän laukkaa loppuun. 
On kyllä tosi hyödyllistä katsoa itse samana päivänä treenien jälkeen näitä videoita! Videon avulla voi tavallaan varmistaa, näyttääkö hevonen sellaiselta kuin se tuntui. Myös omat istuntavirheet paljastuvat armottomasti, mutta toisaalta joskus on kiva huomata, että jokin osa-alue istunnassa näyttääkin yllättävän hyvältä. Hevosen muoto, askellajien energisyys, alleastuminen ja se, mitä siirtymissä tapahtuu, tulevat myös hyvin esiin. Nyt esimerkiksi huomaan tämän päivän videosta, että sain totta tosiaan monta sellaista siirtymää, joita eilen haettiin: Minttu pysyi pehmeästi kuolaimella, ei vastustellut ja jatkoi reipasta käyntiä alaspäin siirtymän jälkeen. Toisaalta huomaan, että vaikka siirtymiset raviin tulivat pehmeästi ja kevyestä avusta, ne jäivät pikkusieviksi, sillä Minttu otti alussa pari askelta pientä ravia ja vasta sitten ravasi energisemmin eteen. Jatkossa alan myös vaikuttaa siirtymissä rohkeammin pohkeella, jotta Mintun takaosa kyykkäisi selvemmin eli jotta se ottaisi vielä enemmän painoa takajaloilleen. Tänään riitti tämä, ja muut asiat tulevat sitten tarkkuuden ja voiman lisääntyessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti