torstai 25. kesäkuuta 2020

Ensimmäiset estekisat suoritettu ja 4-vuotias lomansa ansainnut

Nyt on sitten kilpailukausi korkattu kahteen otteeseen! Edellisestä postauksesta voi lukea tarkemmin reilu viikko sitten olleista koulukisoista, joista jäi käteen osin jännittynyt rata mutta oikein hyvä kokemus. Eilen pakkasin Mintun traileriin ja ajoin tällä kertaa kisahoitajana samaiselle kisapaikalle eli Kotimäen talleille, jossa järjestettiin seuraestekilpailut.

Minttu osallistui esteratsastajansa Jennan kanssa ensimmäiseen eli 80 cm:n luokkaan. Jo radan nähdessäni ajattelin, että voihan kohtalon iva – suhteutetun välin jälkimmäisen esteen viereen oli parkkeerattu traktori, jonka nokkaosa (ilman kauhaa) oli nostettu korkealle ylös. Minttuhan siis jännittää traktoreita ja vaihtelevasti muita isoja autoja ja on menossa muutaman viikon kuluttua Marshall Horsesille juuri tähän asiaan totuttelemaan, joten eiköhän sitten ensimmäisiin estekisoihin tule tämmöinen vähän ennen Mintun koulutusjaksoa. :,D Kuten arvata saattaa, Minttu kielsi useamman kerran sille esteelle, jonka vieressä traktori oli. Otin videota, jota en laita tällä kertaa tänne, mutta siitä näkee, miten Minttu tuijottaa nimenomaan sitä vekotinta eikä estettä. Ennen tuota tuli yksittäinen kielto myös yhdelle toiselle esteelle, jossa ilmeisesti johteet mietityttivät Minttua, mutta siitä mentiin luottavaisesti yli toisella yrittämällä. Seurakisoissa oli onneksi mukava ja rento harjoittelumeininki, joten tuomari antoi luvan hypätä hankalan esteen ja jatkaa radan loppuun, vaikka hylkäyksen jälkeen vielä seuraava hyppy ei onnistunut. Sen jälkeen Minttu pääsi jännityksestä yli ja suoritti loppuradan mallikkaasti, joten sillekin jäi hyvä kokemus. Hyväksyttyä tulosta ei siis näistä kisoista tullut, mutta reissu oli jälleen koulutuksellisesti arvokas!
Verryttelyvuoroa odottamassa

Kohti kesälaidunta!

Meikä kisahoitajana!

<3


Päivä oli kuuma, mutta Jenna verrytteli Minttua ehkä vartin ja hyppäsi sen jälkeen radan, joten Minttu ei vaikuttanut mitenkään kovin väsyneeltä kisojen päätteeksi. Radan jälkeen ajelin kauniissa kesäsäässä takaisin kotitallille ja suihkutin Mintun toiseen kertaan sen lisäksi, että kisapaikalla jo heitin ämpäreillä vettä sen päälle. Ilta-aurinkoa riitti vielä tuutin täydeltä, kun talutin urhean tammani kesälaitumelle. Siellä se alkoi kaivella maata jo narussa ollessaan, joten päästin sen irti ja katselin, miten antaumuksella se piehtaroi vedestä märkään karvaansa hiekkakerroksen ja ravisteli lihaksensa rennoiksi. Sitten Minttu bongasi kaverinsa laitumen toisesta päästä, joten se lähti korvat hörössä laukkaamaan ja tervehtimään. Vaikka kisojen tulos olisi toki voinut olla parempi, tunsin ylpeyttä katsellessani hienoa hevostani ja miettiessäni, kuinka pitkälle olemme jo päässeet. Jo nyt olen saavuttanut ne tavoitteet, jotka vuodenvaihteessa asetin tälle vuodelle. 

Minttu lomailee nyt heinäkuun puoliväliin saakka, jonka jälkeen se lähtee Marshalleille muutamaksi viikoksi harjoittelemaan autojen kohtaamista. Ratsastustreeneihin palailtaneen siis jossain vaiheessa elokuuta. Toiveenani on käydä vielä jossain lähialueen koulukisoissa syksyllä, mutta katsotaan myöhemmin vuoden aikana, miltä tilanne näyttää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti