perjantai 27. marraskuuta 2020

Kaksi päivää seuraaviin koulukisoihin

Viime kisojen jälkeen kiirettä on pitänyt. Viimeisin postaus on siis tehty hyvin sujuneiden Artukaisten koulukisojen jälkeen lokakuun lopussa. Sen jälkeen palasimme maan pinnalle ja jatkoimme treenejä itsenäisesti ja Minnan kanssa, ja juuri nyt odotan alkavaa viikonloppua, sillä ylihuomenna sunnuntaina menemme vielä toistamiseen Artukaisiin. Vaikeustaso on tällä kertaa pykälää korkeampi eli K.N. Special.

Harjoitukset ovat sujuneet enimmäkseen ihan hyvin. Viimeisen viikon verran Minttu on kylläkin saanut jonkin viileiden ilmojen syyshepulin, sillä se vinkaisee ja yrittää lähteä pienesti pomppimaan alussa, kun ei ole vielä kunnolla liikkunut ja avuilla. Myös toisen ratsukon laukannosto maneesin toisessa päässä kirvoittaa vinkukoikkaloikkaa... Minttu ei kuitenkaan koskaan lähde vauhdilla eteenpäin eikä pukittele, vaan se on sellaista pään heittelyä ja pientä paikoillaan pomppimista. Koetan tietysti aina mahdollisimman nopeasti olla tilanteen tasalla ja komentaa sitä raipalla eteen. Kun on hetki liikuttu reippaasti eteenpäin ja päästy töihin, turhat pärinät jäävät pois. 

Joudun kuitenkin ehkä tekemään sellaisen ratkaisun, että juoksutan sen kotitallilla juuri ennen kisoihin lähtöä, Artukaisissa ratsastan lyhyen verryttelyn Malja-kentällä ja varsinaisessa ryhmäverryttelyssä maneesissa vain pistäydyn sen verran, että päästään muutama kerta kiertämään rata ja ohittamaan tuomaripöytä. Viime kerrasta viivastuneena tuntuu siltä, että mitään sen kummempia taivutteluja ja laukkailuja ei kannata jättää ryhmäverryttelyyn, koska muutama viikko sitten verryttely oli niin kaoottinen ja ahdas, että siellä lähinnä jäi käsijarru päälle, kun ei päässyt montakaan suoraa liikkumaan kunnolla eteen törmäilyjen välttämiseksi. Liikaakaan ei kannata hinkata, koska Mintulla on nuorena hevosena vielä aika kapoinen se alue, joka on liiallisen energisyyden ja väsähtämisen välissä. Strategiani on siis tehdä verryttelyssä vain muutamia lisäyksiä ja taivutuksia, pari laukannostoa molempiin suuntiin ja pari pysähdystä. Näin toivottavasti saan sen kuulolle ja pohkeen eteen kuitenkin niin, että se jaksaa liikkua energisesti vielä radalla.

Tässäpä muuten vielä julkaisemattomia kuvia viime kisoista! Kuvat on ottanut Photography Elli M.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti