torstai 21. tammikuuta 2021

Mistä lähdettiin ja mihin on tultu?

Toissapäivänä oli poikkeuksellinen päivä. Valmentajani Minna Kauppinen nimittäin nousi suunnitellusti Mintun selkään. Minua kiinnosti nähdä, miltä Minttu hänestä tuntuu, ja varmasti on hyödyllistäkin, että opettaja saa oppilaansa hevosesta jonkinlaisen tuntuman ja siten ehkä tietää jatkossa vielä paremmin, mikä hevoselle on vaikeaa tai helppoa.

Minna ratsasti samoja tehtäviä, joita tässä syksyn ja talven mittaan on harjoiteltu, eli raviväistöjä, avoja ravissa ja laukassa ja vastalaukkaa. Olin valtavan iloinen, kun hän totesi, että se on hyvin ikäisensä tasolla ja ei ole mitään varsinaisia ongelmia. Joskus jää hetkeksi pohkeen taakse, kuten onkin jo ollut tiedossa, ja kun taas liikkuu reippaasti eteen, niin asiat sujuvat. Laukassa Minttu ei kauheasti vielä kokoa paitsi joskus lyhyitä pätkiä, kun sattuu oikein sopiva draivi päälle, ja Minnan arvio oli sama kuin minunkin ajatukseni ovat olleet, eli hevonen vain tarvitsee siinä aikaa ja voimaa lisää. Se on tällä hetkellä muutenkin takakorkea, mikä varmasti vaikeuttaa etuosan nostamista. Ei ollut kuitenkaan mitään sellaisia asioita, joita olisin opettanut sille jotenkin päin honkia. :D Jee!

Tästä intoutuneena jäin tonkimaan vanhoja arkistoja ja halusin vertailla tapahtuneita muutoksia. Mintunhan ostin heti kesän 2019 alussa, se kävi 10 kerran lyhyen eskarin läpi ja elokuussa jatkettiin laidunloman jälkeen. Näistä kuvista useimmat on otettu joko lokakuussa 2019 eli parin kuukauden aktiivisen ratsastuksen jälkeen tai sitten kesäkuussa 2020 eli vajaan vuoden ratsastuksen jälkeen. Lopussa on myös yksi kuva marraskuun 2020 kisoista ja vielä pieni koostevideo, jossa on uutta ja vanhaa materiaalia.Lokakuu 2019
Kesäkuu 2020
Lokakuu 2019Kesäkuu 2020


Lokakuu 2019
Kesäkuu 2020Marraskuu 2020


Yritin löytää kuvia, jotka olisi otettu mahdollisimman samasta kuvakulmasta ja askeleen vaiheesta. Eniten tuolta silmään osuu, että liikkeessä etuosa on noussut ryhdikkäämmäksi. Marraskuun 2020 kisakuvassa vaikutelma on jo selvästi ylämäkeen, kun taas noin vuotta aiemmin maneesissa otetussa kuvassa selkä on aika lailla tasainen. Myös ravikuviin on tullut ryhtiä. Näistä uudemmista kuvista viimeistä lukuun ottamatta kaikki on otettu kesäkuussa 2020, joten niissäkin mennään puoli vuotta nykyistä kehitystasoa jäljessä. Videoita saaan Pixion avulla hyvin itsekin, mutta pitäisi saada joku innokas kuvaaja kameran kanssa tallille hiukan useammin.

Videolla maneesiklipit on otettu lokakuussa 2019 ja ulkokenttävideot muutama päivä sitten. Ryhtiä ja tasaisuutta on tullut, ja vaikka laukan kokoaminen ei vielä suju ihan helposti, niin onhan siinäkin voima ja ratsastettavuus ihan selvästi lisääntynyt.

Juuri nyt meillä molemmilla tuntuu olevan paljon intoa uuden oppimiseen ja treenaamiseen. Tänäänkin oli oikein inspiroiva valmennus, jossa taas opittiin vaikka mitä. Siitä teen postauksen luultavasti lähipäivinä. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti