torstai 13. toukokuuta 2021

HeA korkattu ja mahtava fiilis!

Kuvituskuvana Leena Kahisaaren ottama kuva Kotimäen kisoista pari viikkoa sitten. Alempana muutama kuvakaappaus videolta tältä päivältä ja koko ratavideo!
Huh! Jännitin näitä kisoja sen verran, että rehellisesti sanottuna vielä muutama päivä sitten puoliksi toivoin saavani jonkin pikku flunssan, että saisin hyvän syyn olla menemättä. 😅 No onneksi en sitten kuitenkaan sellaista saanut, vaan (huonosti nukutun yön jälkeen) tänään lähdettiin matkaan kaverini Marjan kanssa kohti Artukaisia ja sekä minun että Mintun ensimmäisiä aluekisoja ja ensimmäistä HeA-suoritusta. Ohjelma oli FEI CCI/CIC* A-kenttäkilpailuohjelma 2009. Kenttäkilpailuohjelmat ovat siitä mukavia, että niissä pääsee menemään sujuvasti eteenpäin, ja HeA-ohjelmista tämä oli kuitenkin helpommasta päästä. Henkinen kynnys oli silti suuri, koska nämä olivat vasta meidän viidennet kisamme ja nostettiin kerralla sekä kilpailutasoa seurakisoista aluekisoihin että ohjelmaa HeB:stä HeA:han. Juttuhan meni niin, että HeB oli jo täynnä, joten ainoa mahdollisuus oli osallistua A:han tai jättää menemättä. Nyt olen todella tyytyväinen, että uskalsin tarttua haasteeseen.

Marja tuli Hannulaan auttamaan Mintun lastaamisessa, koska vaikka viimekertaisen kisareissun lastauspöllöilyn jälkeen olinkin ottanut kahdet lastaustreenit, en halunnut riskeerata, että tänäänkin myöhästyttäisiin verryttelystä. Tällä kertaa riitti, että Marja piti raippaa hiukan koholla takana, jolloin Minttu käveli saman tien koppiin. Paluumatkalla sitäkään ei tarvittu, vaan tamma muisti jo, että osaa kävellä koppiin itsekin. Olin kuitenkin varmuuden vuoksi varannut lastaamiseen niin paljon aikaa, että saavuimme Artukaisiin reilusti etuajassa. Minttu onneksi viihtyy trailerissa hyvin eikä pannut pahakseen, että sai vedellä siellä runsasta heinäverkkoa tyhjäksi kaikessa rauhassa. Samalla ehdin itsekin katsoa muutaman ratsukon suorituksen (ja valitettavasti jännittää samalla, vaikka olin juuri hetkeä aiemmin ollut sitä mieltä, ettei juurikaan jännitä).

Verryttelyssä ratsukoita viuhui joka puolelta - jossain vaiheessa laskin 12 hevosta - mutta Minttu vei taas pisteet kotiin käyttäytymällä todella hienosti. Sillähän oli talven ja vähän vielä keväänkin ajan vaikeuksia sietää kohti tulevia ratsukoita, koska se oli säikähdellyt vierestä laukkaavia hevosia ahtaassa verkassa viime syksynä, mutta nyt hevoset saivat laukata vierestä ja kohti ja Minttu keskittyi hienosti tehtäviinsä. 

Radalla Minttua sen sijaan jännitti. Se selvästi huomasi Malja-kentän muuttuneen, koska kun viimeksi se on ollut siellä, ei paikalla ole ollut kouluaitoja. Nyt oli kaksi koulurataa vierekkäin. Jännityksestä tuli joitakin virheitä, kuten toisen vastalaukan rikkominen raville ehkä metrin ajaksi ja hieman töksähtävät siirtymät joissakin kohdissa. Tavallisesti hieno keskiravi meni harakoille, koska lävistäjän alussa Minttu kuikuili jotain aidan vieressä olevaa, meni vinoksi ja kiemurteli huonoa lisäystä. Monia kauniita pätkiä tuli silti, ja olen todella tyytyväinen siihen, että jännittävästä tilanteesta huolimatta Minttu suoritti tehtävät ja pysyi lisätyn käynnin turhan syvään muotoon putoamista lukuun ottamatta koko ajan hienossa, tasaisessa muodossa. Kiltti ja urhea pikku hevoseni laukkasi tuomaripäätyäkin kohti kahteen kertaan, vaikka moinen selvästi epäilytti. Suoritus palkittiin prosentein 63,261 ja tuloslistalla olimme sijalla 22/38. Ei hullummin ensikertalaisilta ja 5-vuotiaalta kauden alussa! Myös valmentaja oli tyytyväinen. :) Sijanumerolla voi nyt muutenkin heittää vesilintua, koska joukossa oli kokeneempia ratsukkoja, joista osa myös jatkoi seuraavana olevaan VaB-luokkaan. 

Päivää oli siis ehdottomasti onnistunut, ja voimme jatkaa hyvillä mielin seuraaviin (seura)kisoihin Paimioon Korpimäen tallille 22.5. Minnan kanssa on sitä ennen sovittu kahdet treenit. Ohjelma on HeB:4 2020, jota en ole ennen ratsastanut, mutta se on kovasti samantyyppinen kuin HeB:3 2019 pienin muutoksin. Tarkoitus on kerätä lisää kokemusta näistä HeB-luokista, eli ihan vielä ei ole aikomusta alkaa tahkota HeA:ta, mutta tämänpäiväinen osoitti, että suunta on oikea. 

Tässä vielä ratavideo ja muutama videolta napattu kuva.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti