sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Kisakalenterin suunnittelua ja välipäivien treeniä

Juuri nyt tosiaan tuntuu siltä, että tavalliset päivät ovat vain kisojen välisiä päiviä, jolloin orientoidutaan uuteen kilpailuun uusine ratoineen! 😅 Kisakausi alkoi Kotimäen seurakoulukisoilla 28.4., jatkui Artukaisten aluekoulukisoilla 13.5. ja etenee seuraavaksi Korpimäen kisoihin 22.5. ja sen jälkeen Onnenperän tallille 5.6. Tällainen tahti tuntuu kisaamiseen tottumattomasta nopealta. En ole niitä ratsastajia, jotka ovat junnusta saakka kisanneet kolmella ponilla per kilpailu joka viikonloppu. Toisaalta on hirveän hyvä, että nyt sekä Minttu että minä saamme reippaassa tahdissa kisakokemusta. Johan tässä meni melkein päivälleen puoli vuotta viime kisoista.

Alustava suunnitelma näyttää tällä hetkellä tältä. Vihreällä merkityt kisat on suoritettu, lihavoituihin on ilmoittauduttu ja muut ovat niitä, joissa ilmoittautuminen ei ole vielä auki eikä ohjelmiakaan tiedossa. Kaikkia kisojahan ei ole vielä julkistettukaan, joten muutoksia varmaan kyllä tulee.

Kotimäki, Lieto 28.4. (seura, HeB:3 2019): 63,864 %
Artukainen, Turku 13.5. (alue, FEI CCI/CIC* A-kenttäkilpailuohjelma): 63,261 %
Korpimäki, Paimio 22.5. (seura, HeB:4 2020)
Onnenperä, Salo 5.6. (seura, HeB:4 2020)
MT-team / Merjan talli, Koski Tl 3.7. (alue, ohjelma?)
Wiurila, Salo 23. - 25.7. (seura/alue/kansallinen, ohjelma?)
Artukainen, Turku 15.8. (seura/alue, ohjelma?)
Laitila 21.8. (seura, ohjelma?)
Korpimäki, Paimio 28.8. (seura/alue, ohjelma?)
Artukainen, Turku 12.9. (alue, ohjelma?) --> Tämän päällä on kylläkin Tampereen hevosmessut, jos ne pystytään vihdoin järjestämään.
Laitila 30.10. (seura, ohjelma?)

Vähän meinasin, että kesäkuussa mentäisiin vain Onnenperän kisat ja muuten otettaisiin vähän huilia ja normaaleja treenejä Minnan kanssa. Haluan nimittäin käydä Tervossa vanhalla sukumökillämme jossain vaiheessa, ja 12. - 13.6. kenttäratsastuksen SM-kisat järjestetään ihan pienen ajomatkan päässä mökiltä. Voisin siis ajella Itä-Suomeen vaikkapa viikoksi koirani kanssa ja nautiskella maalaismaisemista samalla kun Minttu voisi viettää lyhyttä laidunlomaa. 

Artukaisten kisoja on nyt fiilistelty, ja on aika kääntää keskittyminen jo seuraaviin mittelöihin. Nyt muuten mahdollisuutemme rajautuvat hieman tästä eteenpäin: jotkut kisajärjestäjät rajaavat seuratason HeB-luokkiaan niin, että niihin ei saa osallistua ratsukko, joka on kilpaillut aluetason HeA:ta. Olemme siis näin viiden kilpailun kokemuksen jälkeen liian kokeneita esimerkiksi kesäkuun Trollen tallin HeB-luokkaan, johon muuten olisin halunnut ilmoittautua. 😅 A-ratavaihtoehtona siellä olisi A-merkin kouluohjelma, mutta en osaa sanoa, onko se vielä liian vaikea. Huomattavasti pidempi ja teknisempi se on kuin tämä Artukaisissa menemämme ohjelma.

Kisojen jälkeen Minttu on tuntunut mukavalta ratsastaa. Tänään käveltiin alkukäynnit maastoradalla, minkä jälkeen ratsastin Minttua eteen-alas-muodossa reipasta ravia tallin isolla kentällä. Kääntelin muutamia kiemurauria ja vahdin asetusta, jossa joudumme nyt olemaan tarkkoina. Laukassa menin ensin pari kierrosta kevyessä istunnassa ja niin ikään pitkässä muodossa ja sitten istuin alas, kokosin, käänsin kiemurauralle ja jatkoin sen jälkeen vastalaukassa pari kokonaista kierrosta. Tämäkin on tosi hyvää ja suoristavaa jumppaa! Pari laukannostoa tein pienestä käyntiväistöstä, jotta sain noston pysymään rentona. Mitään en ruvennut tänään hinkkaamaan, vaan Minttu pääsi pian lopettamaan työt mentyään heti alusta saakka rennosti ja reippaasti eteen. Sen jälkeen hieroin erityisesti sen selkää jonkin aikaa ja syöttelin narussa 20 minuuttia tuoretta ruohoa. Ihana, rento tallipäivä! Harmittaa aloittaa taas työviikko kaikkine kiireineen, mutta eipä ole sitäkään sorttia enää paljon jäljellä ennen kesää (lomasta en voi puhua, koska olen edelleen koko kesän työtön ja lomapäiviä siihen sisältyy 0 kpl). Koska nykyinen väliaikaisasuntomme on lähellä tallia, voinkin suurimman osan kesästä omistaa juuri näille ihanille tallipäiville ja pyöräillä tai skuuttailla sähköpotkulaudallani tallille vartissa. Nyt vielä viimeiset puristukset, ennen kuin on kesän ja kärpästen aika. 🌻


Rento tamma jumppailujen jälkeen. 😁




2 kommenttia:

  1. Kisakalenteria sitä on vähän suunniteltu täälläkin, mutta hommaa helpottaisi tietenkin se, että kaikki kisat löytyisi jo kipasta, ja sitten se, että mahdollisimman hyvissä ajoin tulisi kutsut luokkineen näkyviin. Rataharkoilla maltillisesti on estekisakausikin aloitettava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopa muuta! Olen kyllä ihmetellyt, eikö ohjelmia voi tosiaan päättää ennen kuin paria viikkoa etukäteen. Täytyyhän ratsastajien treenata tiettyjen ohjelmien tehtäviä ja mahdollisesti ottaa vapaapäiviä tietyille kisapäiville. Sitten vähän ennen kisoja saakin huomata, että suunnitelluissa kisoissa ei olekaan sopivaa ohjelmaa ja reissu peruuntuu. Mekin ollaan Mintun kanssa nyt siinä vaiheessa, että HeB-luokista kävisivät varmaan kaikki, mutta HeA-luokista monet ovat vielä liian vaikeita. Suunnittele siinä sitten, kun ohjelmat tietää vasta viime hädässä. :D

      Poista