maanantai 3. toukokuuta 2021

Kuvia KMR:n koulukisoista ja ensimmäinen HeA jo kiikarissa

Oma kisahoitajani sai viime keskiviikon kisoista ratavideon ja videolta muutamia kuvia, ja sen lisäksi kisoissa oli kuin olikin paikalla vielä erillinen kuvaaja. Luksusta! Tässä siis muutamia ostamiani kuvia, jotka on ottanut Photoma / Annika Mäki. Viime postauksen lukeneet tietävätkin, miksi kisatakkini ylin nappi on auki ja hiukset siistin nutturan sijaan hulmuavat villisti. ;) Onneksi edes hevosella on tukka hyvin.Oli pakko ostaa tämäkin kuva lopputervehdyksestä. Ilme kertoo kaiken. Helpotuksen huokaus!Nyt kun viime kisojen naurusta ja järkytyksestä on selvitty, on aika tähytä jo tulevaan. Me ollaan nimittäin ilmoittauduttu ensimmäisiin aluekisoihimme ja myös ensimmäiseen HeA-luokkaamme. 😱 Tässä kävi niin, että Artukaisten HeB-luokkaan otetaan vain 20 osallistujaa ja se on jo täynnä. Voisin tietysti jättää ne kisat väliin, mutta Minttu on käynyt Artukaisissa jo kahdesti ja käyttäytynyt siellä hienosti. Ainoat jännitykset ovat tulleet maneesissa, jossa on se näyttänyt jännityksensä jäämällä hitaaksi, mutta ulkona moottori on toiminut hyvin ja nämä kisat ovat ulkokentällä. Kisapaikallekin on mukavan kohtuullinen matka, joten valmentajani konsultoinnin jälkeen uskalsin ilmoittautua FEI CCI/CIC* A-kenttäkilpailuohjelma 2009 -luokkaan. Hieman kyllä epäilytti, mutta Minnakin sanoi, että tämä on helpoimmasta päästä HeA-ohjelmia ja Minttu kyllä osaa kaikki siinä eteen tulevat tehtävät. Enemmän on kiinni sen mielialasta, millainen ratsastettavuus sille päivälle ja hetkelle sattuu. "Luvan" saamista edesauttoi se, että suoriuduimme viime kisoissa melko lailla ääriolosuhteissa niinkin hyvin HeB-luokasta. 😁

Tarkoitus oli mennä nyt ainakin alkukausi vielä HeB:tä, hakea rutiinia siitä ja sitten ehkä loppukaudesta ottaa ensimmäisiä HeA-luokkia - eihän Minttukaan ole kuin vasta 5-vuotias, joten se on koulutuksellisesti ihan aikataulussa. Varmasti jatkammekin ensisijaisesti näiden HeB-luokkien kisaamista Artukaisten jälkeen vielä jonkin aikaa. 

A-kenttäkilpailuohjelma 2009:ssä uutena asiana tulee molempiin suuntiin 12 metrin puoliympyrä, josta laukataan täyskaarron tapaisesti takaisin uralle ja jatketaan vastalaukassa pitkää sivua eteenpäin. Kunhan tuomaripäätyä kohti laukkaaminen ei pelota Minttua, en usko, että tuosta tulee vaikeuksia, koska se osaa jo nytkin laukata vastalaukassa lyhyen sivun läpi ja ympyröillä. Toinen uusi asia on lisätty käynti - sitä ei ole vielä harjoiteltu ollenkaan, mutta uskoisin Mintun kävelevän ulkokentällä ihan hyvin, vaikka mitään huippupisteitä ei tuosta kohdasta tulisikaan. Peruutusta treenattiin pari kertaa yhteen HeC-luokkaan viime syksynä, joten sitä täytyy verestää vielä ennen Artukaisten kisoja. Silloin se kyllä sujui mukavasti. Eli ei minua varmaan edes jännittäisi tavallista enempää, jos tätä ohjelmaa vain kutsuttaisiin HeB-tasoiseksi, mutta kun sen virallinen taso on HeA, niin henkinen harppaus on suuri. Tästä kisahommastahan olen kuitenkin aina unelmoinut, joten mukavuusalueelta on poistuttava joskus. Tulta päin siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti