maanantai 12. heinäkuuta 2021

Me ollaan hevostilallisia! Wuhuu!!!

Kaupantekopäivä oli tänään, ja nyt olemme mieheni kanssa sitten virallisesti maatilallisia! Ehkä hevostilasta puhuminen on vähän mahtipontista, mutta maalla ollaan ja hyvät hevospaikan puitteet on, joten sanon niin kuitenkin. ;) Ja nyt vihdoin uskallan paljastaa, millainen paikka on kyseessä. Tämän muuton myötä Minttu-muru muuttaa ympärivuotisesti omaan pihaan ja myös mieheni saa syvennettyä metsästysharrastustaan.

Ostamamme paikka on Auran kunnassa oleva 1,6 hehtaarin tila ja siellä on 85 neliön vanha mutta hyvin remontoitu omakotitalo, kolme karsinaa, satulahuone, autotalli/varasto ja vanha liiteri, tarha- ja laiduntilaa ja iso ratsastuskenttä. Lisäksi tallirakennuksessa on ylinen. Tallin käytävällä on viemäri ja vesiletku pesua varten. Matkaa Turun keskustaan tulee 33 km ja puolisen tuntia, jos ei ruuhka yllätä.

Kauhean paljon ei ole vielä kuvia, mutta tässä on jotain, ja otan myöhemmin lisää sitä mukaa kun paikkojen laittaminen edistyy.

Tässä ylimmässä kuvassa näkyy ulkorakennuksia/talli ja niiden vieressä puiden lomasta pilkistää vähän päärakennusta, punainen sekin. Tämä tienpätkä on jo meidän omaa eli kuuluu tonttiin. Tie jatkuu tilan ohi vasemmalta 1,5 kilometrin verran. Meidän talon jälkeen tiellä ei kuitenkaan ole asutusta vaan tie on pelkkä metsänhoitotie, joten siellä on rauhallista vaikka laukata.

Päärakennuksen etumainen, pienempi osa on 40-luvulla rakennettu. Taloa on laajennettu 60-luvulla. Pihassa ei ole omenapuuta ja jotain satunnaisia puskia lukuun ottamatta mitään puutarhaa, joten sormeni syyhyävät jo päästä kaunistamaan pihaa. :D

Suurten kuusien takana näkyy ratsastuskenttää. Nuo kuuset ovat kyllä tosi komeita, mutta ne varjostavat pihaa, joten katsotaan, annetaanko niiden olla vai kaadetaanko jossain vaiheessa.
Ratsastuskenttä on tehty kunnolla, eli siellä on salaojitus, reilu kantava kerros ja suodatinkankaat. Pintakerrosta on paranneltu lisäämällä hiekan joukkoon kivituhkaa. Ensivaikutelma omin jaloin kulkiessa on, että pinta on ehkä kivituhkan lisäämisestä huolimatta hieman pehmeä, mutta myyjän mukaan se on taas päästänyt veden tosi hyvin läpi ja pysynyt kuivana. Katsotaan siis ajan kanssa, tehdäänkö pintaan jotain muutoksia. Kenttä on tehty siten, että jälkikäteen siihen on lisätty toiseen päätyyn nuo putkiaitatarhat. Meillä on aikomuksena aidata talon taakse metsätarha, ja kun se on valmis, otetaan nuo putkiaidat pois. Tarhoissa on pohja tosiaan ihan sitä samaa kentän pohjaa, rikkaruohoja pitää vain nyppiä pois, joten aitojen poistamisen jälkeen saadaan käyttöön koko kentän ala, joka on summittaisella askelmittauksella noin 33 x 65 m eli tosi iso kotikenttä! Samalla laitetaan ympärille aidat, jotka sieltä nyt puuttuvat.


Tallista otan parempia kuvia, kun pääsen sinne puuhailemaan. Nyt siellä oli vielä tavaraa ja se oli pölyinen ja hämähäkinseiteissä. Ikkunoihin pitää laittaa kalterit ennen hevosten muuttoa ja seiniä voisin vähän siistiä, mutta periaatteessa kaikki tarvittava löytyy.

Mitäs nyt sitten? No yritän saada unta ensi yönä. :,D Mulla kun perinteisesti menee yöunet, kun käy kierroksilla jostain mitä kovasti odottaa.

Luovutus on heinäkuun lopussa, mutta pääsen ainakin talliin laittelemaan paikkoja kuntoon jo aiemmin. Teen varmasti erillisiä postauksia tallitilojen ehostamisesta, mutta aion ainakin maalata satulahuoneen ja tallin sisätilat, laittaa satulahuoneeseen uudet kaapit ja pistää ihan uusiksi myös satula- ja suitsitelineet ja varmaan loimitelineetkin. Listalla on myös nätit verhokapat satulahuoneen ikkunoihin. Tai ei tässä nyt verhoja ehtisi edes ajatella, koska seuraavaksi alkaa aitamateriaalien ja kaikkien tallitarvikkeiden ja maalien hankkiminen, heinäntoimittajan kanssa neuvottelu, kuivikkeiden ostaminen, lantahuollon järjestäminen ynnä muut pikkujutut. Huh!

Jännitys ei suinkaan lopu tähän, koska jo ylihuomiseksi olen tilannut eläinlääkäritarkastuksen eräälle hevoselle, josta pitäisi tulla Mintulle seuralainen ja toivottavasti myös mulle monipuolinen harrastuskaveri. Siitä lisää parin päivän päästä.

Onnea, tilalliset ja talolliset! Minttu toimittaa kuvassa mieheni virkaa. 😁2 kommenttia:

  1. Onnittelut! Se on mukavaa, kun pääsee tekemään oman näköisen paikan, oli kyse sitten talosta tai tallista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuntuu kyllä hienolta. 😊 Omassa paikassa pystyy aina tekemään vapaammin ja nimenomaan laittamaan omannäköisen.

      Poista