torstai 15. heinäkuuta 2021

Uusi hevonen!

Sen pidemmittä puheitta: eilen oli eläinlääkärintarkastus hevoselle, josta toivoin Mintulle kaveria tulevaan kotiimme. Tarkastus meni hienosti ja kaupat omistajanvaihdosilmoituksineen on tehty. 

Siispä tervetuloa muutaman viikon kuluttua uuteen kotiin tamma Marcella ox (i. Laurent ox, e. La Marutzella ox, ei. Marsch ox, s. 2019)!

Kaikki kuvat on ottanut Topi Kuusinen.

Marcella on, kuten nimestä ja nimen perässä olevasta tunnuksesta voi päätellä, rodultaan arabialainen täysverinen ja tietenkin kaunis kuin mikä. 😍 Mulla oli kriteereinä uutta hevosta etsiessä, että sen pitää olla tamma, korkeintaan keski-ikäinen, kivaluonteinen ja sen kokoinen, että voin sitä itsekin liikuttaa, mutta en halunnut mitään isoa hevosta vaan isohkon ponin tai korkeintaan pienen hevosen. Kyselin myytäviä tammoja muutamasta vuonohevospaikasta, sillä vuonis oli yksi suosikkiehdokkaani roduksi. En etsinyt mitään varsinaista este- tai kouluratsua, vaan halusin maastoilupainotteisen kaverin, mutta puoliveriset, suomenhevoset ja ravirotuiset rajasin pois. No, tästähän ei vielä tiedä, millainen maastohevonen siitä tulee, koska se on vasta 2-vuotias, mutta maailman parasta matkaratsurotua edustavalla hevosella on ainakin hyvät edellytykset oppia sellaiseksi. 

Mulla on muuten pitkään ollut salainen ja nyt siis julkinen haave, että kouluratsastuksessa kilpailemisen lisäksi voisin harrastaa joskus matkaratsastusta ja kilpaillakin siinä. Senkin takia iskin silmäni Marcellan myynti-ilmoitukseen; vanha toive nosti päätään, ja yhtäkkiä arabi tuntui paljon kiinnostavammalta vaihtoehdolta kuin kaikki muut. 

Marcella viettää vielä muutaman viikon nykyisellä kotitallillaan Haminassa, kunnes Auran tila luovutetaan meille kuunvaihteessa ja saadaan muutto tehtyä elokuun aikana. 

Tässä on nyt ollut aikamoista haipakkaa, kun tilakaupat saatiin varmistettua. Olen neuvotellut heinäntuottajan kanssa ja tilannut ikkunakalterit, jotka tallin karsinoista vielä puuttuvat. Tänään kävin ostamassa Marcellalle myös suitset, pari harjaa ja harjapakin. Seuraavaksi pitäisi saada päätettyä, millaiset aidat laitetaan uuteen tarhaan ja kentän ympärille - olen katsonut hintoineen monia vaihtoehtoja kyllä jo ennen kauppoja, mutta en vieläkään ole ihan päättänyt. Maatalouskaupasta pitää hakea maalia, jotta saan tallin ja varustehuoneen seinät maalattua uuteen uskoon, ja pitäisi saada nikkaroitua ne haluamani satula- ja suitsitelineet ja löydettävä kivat varustekaapit. Lantahuolto on myös vielä järjestettävä. Puuhaa siis riittää, mutta kyllähän tätä nyt ilokseen tekee. 💗

2 kommenttia:

  1. Onnea uudesta kavioliitosta. Hän on kaunis kuin karkki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hän on kyllä hurmaavan kaunis enkä malttaisi odottaa sen ja Mintun saamista kotitalliin. :)

      Poista