lauantai 16. lokakuuta 2021

Onni on aamuratsastus omalla kentällä
Eilen iltapäivällä alkanut ja koko illan ja yön jatkunut kova sade tuli kuin tilauksesta: kentän pinta tiivistyi jo mukavasti ja oli parempi ratsastaa kuin aiemmin. Lauantaiaamu alkoikin aamutreeneillä sen jälkeen, kun sekä hevoset että omistaja olivat nauttineet rauhassa aamupalansa. Päätin harjoitella samoja asioita, joita tehtiin viime valmennuksessa: ravivoltit kulmiin, sieltä suoraan avoa ja laukassa ensin neliötä, sitten suurella ympyrällä laukan lisäämistä ja kokoamista. Virittelin ensimmäistä kertaa omalle kentälleni myös Pixion, joten nyt olisi videoklippi tarjolla. :)

Aloitin ravitehtävän Mintulle vaikeammassa suunnassa. Ihan kohtuullisesti sekin onnistui, mutta taas oli hakemista siinä, että ulkolapa ei yhtään pääse pullahtamaan ulos. Toiseen suuntaan vaihtaessa Mintun koneisto olikin lähtenyt hyvin käyntiin ja tehtävää ei kauan tarvinnut tehdä, kun se onnistui. Video alkaa tästä tehtävästä, ja tykkään erityisesti, että siinä Minttu nakuttaa tahdissa kuin kello (parissa kohdassa pyydän sitä itse vähän lisäämään). Laukkatehtävässäkin tuli jo paljon vähemmän huojuntaa kuin valmennuksessa. Edelleen on tekemistä siinä, että Minttu jaksaa jäädä polkemaan laukkaa kootumpanakin eikä luovuta pudottamalla raviin tai yritä jännittää ylälinjaansa, mutta pikkuhiljaa nämä sujuvat aina vain paremmin ja kauemmin kerrallaan.

Huomenna on sunnuntai ja syysloman viimeinen päivä (uh 😖), joten voisin aloittaa sen joko käymällä maastossa tai sitten lanaamalla kentän ja laittamalla sinne puomi- ja kavalettitehtäviä. Nyt videolla näettekin jo kolme puomia, jotka ovat kumppaneineen lojuneet pihalla jo pari kuukautta mutta joita ei ole kenttäremontin vuoksi voinut vielä käyttää. Ehkäpä laitan Mintulle kunnon jumpparadan!


2 kommenttia:

 1. Kenttä näyttää kyllä hyvältä jo tässä vaiheessa! Varmasti mukavaa, kun pääsee kunnolla treenaamaan kotipihassa.
  Tuo Pixio kiinnostaisi kyllä itseäkin, niin saisi videomateriaalia omasta ratsastuksesta, kun ei noita kuvaajia kentän laidalla liikoja ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän pehmeä se vielä on, mutta ei niin pahasti kuin ihan aluksi. Ajattelin tehdä kentästä erillisen postauksen vielä jossain vaiheessa. Ehkä Pixiostakin voisi tehdä kirjoituksen, kun moni tuntuu olevan siitä ja muista vastaavista kiinnostunut. Videokuvaajia ei kyllä ihan helpolla saa!

   Poista