sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Kuvia kenttäprojektin etenemisestä

Ajattelin laittaa tällä kertaa kuulumisia meidän kenttäprojektin sujumisesta. Pikakelauksena sen verran, että tänne muuttaessamme täällä oli jo kenttä, mutta siitä näki heti, että pinta täytyy uusia, koska hiekkaa oli varmaan tuhat megatonnia ja pohja oli niin upottava, että Minttu kompasteli siinä jo narussa kävellessään. Kenttä on alun perin ollut noin 60 metriä pitkä, mutta edelliset omistajat olivat myöhemmin aidanneet toisen päädyn tarhaksi, jolloin pituus lyheni noin 40 metriin. Tämä mun homma etenee niin, että nyt ensin on tehty tuota 40 metrin pituutta ratsastettavaan kuntoon, jotta olisi riittävä treenitila, ja myöhemmin teemme hevosille metsätarhan talon taakse, jolloin nykyiset aidat voidaan poistaa ja sen jälkeen laajentaa kenttää pidemmäksi. Tässä kuvia projektin varrelta.

Juuri nyt pinta on vielä hieman pehmeä, mutta paljon jämäkämpi se on jo nyt kuin 1 - 2 kuukautta sitten. Sateet, lanaus, ratsastaminen, aika ja varsinkin tuleva talvi auttavat. :)

Tänään tasoittelin yhtä kulmaa, joka on tähän saakka ollut kokonaan tekemättä. Tärytin sen ja levitin päälle kiilakerroksen, jonka aion huomenna täryttää. Sen myötä kenttä saa kohta vielä lisää leveyttä.


Kentän pinta ennen mitään muutoksia. Minttu käveli tuosta kohdasta kerran.
Traktorikuski siirsi pintahiekan syrjään kentän laidoille. Kivimurskan seassa on jonkin verran hiekkaa, koska ihan kaikkeahan sieltä ei pois saa.

Kentälle on tuotu kivituhkakasoja ja levitys on alkanut. Tässä levitetään ensimmäistä kivituhkakerrosta eli ns. kiilakerrosta, jonka tarkoitus on estää kivien nouseminen varsinaiseen pintakerrokseen. 


Työnjohtaja seuraa töiden etenemistä tarhassaan kentän päädyssä. Kuva on tänään otettu.
Tilanne tänään 7.11. Ratsastuskelpoista pintaa on valkeista puomeista vasemmalle vielä noin 10 metrin verran, mutta koska kottikärryjen vieressä on kasa kivituhkaa, joka ei tässä kuvassa näy, ratsastusalasta saa pidemmän, kun sen rajaa tällä hetkellä kapeammaksi. Nyt ratsastan siis puomien rajaamalla alueella. Tänään levitin ruskeaa hiekkaa tuohon nykyiselle pitkälle sivulle.4 kommenttia:

 1. Todella mielenkiintoista seurata tätä kenttäprojektia! Tuosta tulee hyvä kenttä ja aika isokin kun saat tarhojen tilan käyttöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tätä tykätään seurailla! Kova homma tässä on ja etenee hitaasti, mutta toisaalta nyt ei ole enää niin kiirekään, koska ratsastusalaa on harjoitteluun jo ihan hyvin. Leveyttä on jo riittävästi, pituutta on kaivannu välillä lisää varsinkin pitkän sivun suuntaisesti tehdyissä laukkatehtävissä.

   Poista
 2. Pohja ei näytä menneen miksikään vaikka täällä on satanut aika runsaasti? Ihan huippua. Aiotko valot laittaa myös, vai ehditkö aina ratsastamaan valoisaan aikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää vetää vettä kyllä ihan uskomattoman hyvin, kaikki monta päivää jatkuneet kaatosateetkin on solahtaneet saman tien läpi eikä ole vielä koko syksynä ollut yhtään lammikkoa. Kesällä saattaa kaivata enemmän kosteutta säilyttävää pohjaa, mutta mieluummin näin päin. :D Tuossa laidalla on yksi valotolppa, joka ei kuvissa näy, ja siinä on valot suunnattuna kahteen suuntaan. Sen avulla on ihan hyvin voinu ratsastaa pimeälläkin, mutta laitetaan jossain vaiheessa vielä tehokkaammat valot. Ei välttämättä tarvii toista valotolppaakaan edes sitten kun kenttä pitenee, koska nytkin yksi tolppa valaisee suht ok, vaikka siinä olevat valot ei taida olla tehokkaimmasta päästä edes.

   Poista