lauantai 20. marraskuuta 2021

Tallia joulukuntoon

Jouluun on enää hiukan reilu kuukausi aikaa, joten olen alkanut hiljalleen laitella taloa joulukuntoon. En voi sanoa itseäni jouluhulluksi, mutta tykkään siitä ja sen tunnelmasta. Viime vuosina olen alkanut entistä enemmän panostaa kodin joulukoristeluun. Aiemmin olen viettänyt joulun aina muiden luona (vanhempieni / miehen vanhempien), mutta tänä vuonna olemme koko joulun täällä kotona Aurassa ja lähistöllä Turussa. Koska nyt meillä on omakotitalo ja tämä ihana oma kotitalli, myös talli on tietenkin koristeltava! 

Lunta täällä ei vielä ole ja pikkupakkasia vain joinakin öinä ja aamuina, mutta muuten lämpötilat ovat pudonneet muutamaan asteeseen. Tällä viikolla satuin kuitenkin olemaan sopivasti pihalla, kun aamulla oli hieman pakkasta ja aivan upea auringonnousu. Kuvat on otettu nopeasti kännykällä eikä niitä ole käsitelty. Ensin maisema oli violetti (kuva otettu klo 7.29), ja kun olin kantanut heiniä ja vesiä ja tehnyt muita tallihommia, maisema oli klo 8.05 muuttunut aivan pinkiksi. Välillä oikein ihmetyttää, miten upeita luonnonilmiöitä täällä näkee.

Joulutunnelmaa voi kuitenkin ruveta rakentamaan, vaikka lunta ei vielä näykään. Virittelin talliin yhdet jouluvalot ja pari koristenauhaa ja hyödynsin seinän vieressä olevaa uloketta, josta en alun perin pitänyt, koska se hiukan kaventaa jo entisestään kapeahkoa käytävää, mutta myöhemmin olen huomannut sen hyödyt. Pidän siinä yleensä täytettyjä rehupurkkeja, mutta nyt nostelin ne pois tieltä ja kokosin tontusta, olkipukista, jouluisista oksista ja hevosenkengistä pienen joulusommitelman. Minttu hiukan pörisi tälle ilmestykselle, kun toin hevoset tänään illalla sisälle. 😄

Ihan erityistä tunnelmaa oli satulahuoneen seinälle nostettujen länkien koristelussa jouluvaloilla. Länget ovat nyt jo edesmenneiden ukkini ja mummini työhevoselta, Kitkan Kiepiltä, joka eli vuosikymmeniä sitten Karjalan evakkona muuttaneiden isovanhempieni tilalla työhevosena ja osallistui joskus raveihinkin. Länget ovat olleet pitkään siellä samalla tilalla, joka nykyään toimii sukumökkinä, mutta tänä kesänä otin ne mökkireissulla mukaani ja ne ovat päässeet kunniapaikalle oman tallini satulahuoneeseen, jossa ne muistuttavat menneistä ajoista ja antavat tallille sellaisen silauksen, jota ei kaupasta saa.

Koristellaanko teillä tallia jouluksi?
Myös Kitkan Kiepin länget satulahuoneessa saivat jouluvalot kruunukseen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti