lauantai 11. joulukuuta 2021

Tein My Day -videon!

Bloggaamista on takana jo useita vuosia, mutta enpä ole ennen tehnyt My Day -videota. Video on itse asiassa jo kolmen viikon takaa, sillä tappelin sen jälkeen monta päivää teknisten ongelmien kanssa, kun video muuttui nykiväksi aina, kun yritin lisätä siihen musiikkia. Sen jälkeen jäinkin leikkaukseni jälkeen sairauslomalle enkä jaksanut ährätä temppuilevan videon kanssa ennen kuin nyt (vaihdoin videonmuokkausohjelmaa). :D Tämä kuvattu päivä on sunnuntailta, kun olin kotona koko päivän, joten päivä täyttyi lähinnä arkisista hevoshommista.

Tuona aamupäivänä piti olla valmennus, ja olin lanannut kentän edellisenä iltana ja vielä samana aamuna niin, että sain kentän pinnan pienen pakkasyön jälkeen rouheaksi. Pinta vaikutti hyvältä, mutta totuus paljastui, kun yritin kävellä ja verrytellä: lämpötila oli juuri sopiva siihen, että hiekka ei ollut aivan pakastunut, mutta toisaalta se oli riittävän kylmää paakkuuntuakseen isoiksi tilsoiksi Mintun kavioihin jo muutamien askelten jälkeen. Kaivelin tilsat alkukäyntien jälkeen pois ja lähdin sen jälkeen heti reippaaseen raviin, mutta edes se ei auttanut, vaan tilsat tulivat takaisin jo parin ympyrän jälkeen. Ei auttanut muu kuin soittaa Minnalle, että treenit täytyy siirtää, koska kenttä on ratsastuskelvoton. Harmi, sillä päivästä tuli aurinkoinen ja tuokin kenttä olisi varmaan sulanut "normaalille hiekalle" jo muutamassa tunnissa. Valmennus vaihtui omatoimisiin siirtymä- ja avotaivutusharjoituksiin tietä pitkin, eikä siitä ole videota.

Mönkijän ratissa olin enemmän kuin koskaan, sillä aamuisen lanauksen jälkeen lanasin kentän vielä uudelleen verryttelyn jättämien kuoppien takia ja alkuillalla vedin myös hevosten tarhan tasaiseksi, koska pakkasta oli luvattu tulevaksi. Muuten päivä menikin tallia siivotessa, hevosia ruokkiessa ja illalla sarjoja katsoessa. Ikävin homma oli huomata, että Marcella oli saanut jalkaansa haavoja riehuessaan tarhassa. Näin, kun se ja Minttu pöllöilivät ja Marcella kolautti jalkansa kovaa ruokinta-astiaan. Nahkat lähtivät aika isoilta alueilta ja kahdessa kohtaa oli haava, joista toinen vuoti verta vähän enemmänkin. Nyt haavat ovat parantuneet, mutta varmaan noin puolentoista viikon ajan hoidin jalkaa. Pidin siinä muutamana yönä Animalintex-sidettä ja käärettä ja myöhemmin vain kylmäsin vedellä ja laitoin hunajavoidetta. Imppari siihen tuli aluksi, mutta Marcella ei ontunut eikä aristellut sitä ja tottui hoitorutiineihinkin pian hienosti.


2 kommenttia:

  1. Hihii, kiva video:) mulla on toi sama heinälaatikko mut oon jättänyt sen levyn kokonaa pois koska se vaan kaadetaan aina kumoon ja syödään sitten maasta. Et ei meillä hidastanut kyl syömistä ollenkaa mut hyvä astia kuitenki. T. Hanna:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva kun jätit kommentin. :) Minttukin osaa tökkiä tuon levyn turvallaan sillä lailla vinoon, että pääsee syömään heiniä paljon esteettömämmin kuin tarkoitus olisi. Eli ei tosiaan kovin paljon hidasta syömistä. Siisteyteen auttaa meillä kuitenkin ihan valtavasti ja heinähävikkiä ei tuon ansiosta tule tarhassa oikeastaan ollenkaan.

      Poista