tiistai 8. maaliskuuta 2022

Marcellan kanssa ohjasajaen maastossa

Tänään mulla oli vain yksi oppitunti ja sekin vasta iltapäivällä, joten hyödynsin aamun heppahommissa ja päätin viedä Marcellan ensimmäistä kertaa ohjasajaen lyhyelle maastoretkelle.

Olen tosiaan ohjasajanut Marcellaa pari kertaa aikaisemmin ohjasajovyön ja pitkien ajo-ohjien kanssa mutta käyttänyt silloin napakaksi kiristettyä riimua päävehkeinä, koska kuolaimet ovat olleet vielä hiukan jännä juttu enkä ole halunnut esitellä kerralla liikaa jännittäviä asioita. Suitsiin kuolaimineen taas totutin parilla erillisellä kerralla taluttaen ja hiukan juoksuttaen. Tänään uskalsin laittaa täyden varustuksen, ja koska kenttä on edelleen pelkkää jäätikköä, suuntasimme talomme taakse metsäautotielle. Talutin Marcellaa siellä viime viikolla kerran, jotta paikka tuli ennalta hiukan tutummaksi.

Emme menneet kauan, koska kyseessä oli ensimmäinen kerta ja siksikin, että lumesta johtuen tuolla on edelleen raskas kävellä ainakin ihmiselle. Laitoin vahingossa myös ihan liikaa päälle ja olin aivan hiessä. 😅 Käveltiin yhteensä varmaan kilometrin verran. Alussa kommunikaatiota piti hiukan hakea, sillä Marcella tarjosi aluksi useasti ravia. Ensimmäisessä pysähdyksessä se myös ymmärsi vähän väärin ja kääntyi pysähdyksen jälkeen takaisin tulosuuntaan. Siinä sitten katseltiin toisiamme hetki ja tuumattiin, että pysähtyä voi turpa edelleen menosuuntaan. Tämän jälkeen homma lähti kuitenkin sujumaan, sain sen pysäytettyä ja pyydettyä uudestaan liikkeelle ja Marcella käyttäytyi todella hienosti. Yhtään ei jännittänyt, eikä kyllä edes silloin viime viikolla, kun talutin sitä tuolla ensimmäistä kertaa. Niin fiksu varsa! Paluumatkalla tuli vielä yksi pikku kömmähdys, kun Marcella poikkesi tieltä

 lumihankeen ja upposi koko jalkojensa pituudelta sinne. Rauhallisesti se tähänkin pikku vastoinkäymiseen tuntui suhtautuvan ja retki jatkui rennoissa merkeissä kotiin saakka. On kyllä ilo harrastaa näin kiltin pikku hevosen kanssa. 😊

Minttu taas sai eilen rokotuksen ja äsken mittasin siltä 40,0 astetta kuumetta. Marcellakin sai noin kuukausi sitten samasta rokotteesta reilun mutta lyhyen kuumeen. Toivottavasti lämpö on huomiseksi jo laskenut. Tällä viikolla ei sitten ratsastetakaan vaan täytyy antaa aikaa toipua. 

Viime viikolla tutustumiskäynnillä maastossa
3 kommenttia:

 1. Kiva että joku kirjoittaa vielä heppablogia��Varmaan on paljon lukijoita,vaikkei niin aktiivisesti kommentoidakkaan.Itse ainakin luen jatkossakin.Hienot hepat ja kiva kuulla kotitallin kuulumisia.Itselläkin ollut joskus hepat omassa pihassa,nyt yksi poni täysihoidossa pienellä kotitallilla.Hyvää kevättä sinulle ja hevosillesi��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava, että pysähdyit kommentoimaan. 😊 Kommentteja tulee tosiaan vain jokunen silloin tällöin ja nykyään juuri kukaan ei rekisteröidy Bloggerissa lukijaksi, kun harvalla enää omaa blogia on. Bloggerin kävijälaskurin mukaan lukijoita kuitenkin käy. On kiva tietää, ettei ihan pelkästään itselleen kirjoita. :D Hyvää kevättä myös sinulle ja ponille!

   Poista
 2. Heipä hei,

  Pian palkitaan taas parhaimmat hevosalan somettajat vuosittaisessa Somegaalassa. Tänä vuonna palkintojenjako pidetään livenä Tampereen Hevosmessuilla la 9.4. Olemme keränneet jälleen yleisön sekä raadin avulla ehdokkaat varsinaiseen äänestykseen, joka alkaa tänään to 24.3. klo 18.00. Sinut on valittu aktiivisten seuraajien ja fanien toimesta ehdolle PARAS JULKAISU -kategoriaan.

  Mikäli et halua osallistua äänestykseen, pyydän ilmoittamaan siitä heti. Äänestys on voimassa 7.4. saakka. Lisätietoja siitä ja koko Somegaalasta löytyy osoitteesta Somegaala.fi.

  Terveisin,
  Penina Peltonen
  Hevoslehti Ride / Playsson.net

  VastaaPoista