sunnuntai 27. helmikuuta 2022

21 kilometriä - pisin maastoilumme tähän saakka

Juuri nyt kotona tulee vain selattua uutisvirtaa Ukrainasta ja ajatuksia on ollut vaikea kanavoida mihinkään muuhun. En yleensä suhtaudu kovin tunteellisesti maailmalta kantautuviin uutisiin, mutta tämä on kyllä koskettanut ennen näkemättömällä tavalla. Koska hevosihminen saa tunnetusti ajatuksensa muualle touhuamalla hevosten kanssa ja eilen oli kaunis ja aurinkoinen päivä nollan plusasteen tuntumassa, oli täydellinen hetki pitkälle maastoretkelle.

Valitettavasti en vain lähtiessäni aavistanut, että reissusta tulisi pitkä. Olisi kannattanut laittaa äskettäin ostamani lampaankarvapehmuste satulan istuimeen. Nyt sitä sitten on käytettävä ainakin muutama päivä, jotta kykenee istumaan satulassa. :,D

Lenkin pituudeksi tuli tänään 21 km ja kestoksi reilut 2,5 tuntia. Laitoin Sports Trackerin päälle vasta kilometrin alkukäyntien jälkeen, kun päätin, että voisihan sitä tehdä vähän pidemmänkin reissun ja mitata matkaa, joten siinä näkyy hiukan lyhyempi matka ja aika.Käyntipainotteisen alun jälkeen pidettiin lenkin keskiosassa vauhti melko tasaisena rauhallisessa ravissa ja otettiin myös muutama laukkapätkä. Lenkin loppupuolta kohti Minttu oli edelleen energinen, mutta minun teki mieli vain kävellä ja nautiskella maisemista kaikessa rauhassa, joten loppua kohti mentiin taas aika paljon reipasta käyntiä. Kahteen kertaan tulin selästä alas potkimaan lantakasoja ojiin. Retkellä tuli vastaan yksi pariskunta koiran kanssa ja yksi naapuri, joiden kaikkien kanssa tuli muutama sana vaihdettua. Täällä maalla on kyllä mukavaa, että vastaantulijoita lähtökohtaisesti tervehditään ja ollaan vähän kuin samaa yhteisöä kaikki, vaikka vielä en tunne kovin monia. Maaliskuussa olevassa tiekokouksessa tulee varmasti tutustuttua enemmän. 

Tämä 21 kilometrin retki onkin tähän saakka pisin, mitä Mintun kanssa olen mennyt. Sää oli aivan täydellinen, sillä viileässä ilmassa ei tullut liian kuuma mutta aurinko lämmitti mukavasti ja sai ympäristön näyttämään todella kauniilta. Sports Tracker näytti keskinopeudeksi 8,4 km/h, ja siihen tosiaan sisältyi aika paljon käyntiä, pari lannanpotkimispysähdystä ja juttutuokio naapurin kanssa. 

Viimeinen kilometri oli käyntiä ja sitä edeltävä pari kilometriä reipasta ravia jonkinmoisessa hangessa. Lenkin päätteeksi mittasin Mintulta taas sykkeen Polarin sykekahvalla ja tulokseksi tuli 41 lyöntiä minuutissa. Ilman loppukäyntejä uskoisin sykkeen olleen taas noin 52 lyönnin tuntumassa, kuten se on edellisillä kerroilla ollut. Voisin kuvitella, että Minttu on nyt hyvinkin siinä kunnossa, että se voisi osallistua matkaratsastusluokkaan, sillä aloitteleville on kisoissa tarjolla yleensä juuri tällainen vähän alle tai vähän yli 20 kilometrin kisa eikä se näytä tuottavan mitään ongelmia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti