lauantai 16. huhtikuuta 2022

Kauden aloituskisoista sija 2/18 ja 68,333 %!

Onneksi saatiin tämän pitkään jatkuneen kylmyyden ja lumi- ja räntäsateen jatkoksi vihdoin kauniita kevätpäiviä. Tänään sellainen sattui sopivasti kohdalle, kun suuntasimme Mintun kanssa tunnin ajomatkan päähän Halikkoon Wiurilan kartanon upeisiin maisemiin avaamaan kisakautemme HeB:1 2022 -ohjelmalla. Tuloksena oli kokonaisuutena melko sujuva rata, jossa oli jokunen takkuavampi kohta, ja realistiselta tuntuneet prosentit 68,333 %. Niin ja tietysti ruusuke ja tuotepalkintoja toisesta sijasta!

Sain kisahoitajaksi ja kuvaajaksi mukaan naapurini, jolla on myös pieni kotitalli. Videot ja kuvat on ottanut Reetta Mäkinen. Verryttely oli ryhmittäin maneesissa, koska ulkokenttä oli vielä ihan lumisohjoinen. Ihan hyvä, niin pääsi tutustumaan rataan kunnolla. 





Radassa oli paljon hyvää. Minttu liikkui ryhdikkäänä hyvässä muodossa, ja etenkin ravi oli lennokasta. Ravilisäyksestä saatiin 8 ja puolivoltti + puolivoltti -kuviosta (S - R) 7,5, vaikka vielä eilen valittelin viimeistelytreeneissä Minnalle, että tuo volttikuvio tuntuu vaikealta ja aina siihen tulee jotain säätöä. Pientä jännitystä tuli joissakin kohdissa radalla enkä saanut Minttua pidettyä aina suorana, mikä sitten näkyi esimerkiksi laukannostossa käynnistä (ihan ylimääräistä poikittelua, jota se ei muuten tee), peruutuksessa (ajattelin, että ainakin tämä menee hyvin, koska tällä viikolla peruutukset ovat sujuneet helposti, mutta sehän menikin sitten ihan miten sattuu :D) ja laukka-ravi-siirtymässä, jossa Minttu olisi voinut kantaa paremmin ja hiukan rojahti. Myös tuomaripöytä aiheutti ihmeellistä kiemurtelua linjan lopussa, kun menimme keskilinjalla sitä kohti, erityisesti lopputervehdyksessä. Olen kuitenkin ehdottomasti tyytyväinen, sillä joistakin kömmähdyksistä huolimatta Mintun liikkuminen oli hyvännäköistä. Varsinkin näin puolen vuoden kisatauon ja treenimahdollisuuksien osalta rikkonaisen alkukevään jälkeen meni tosi hyvin.

Seuraavat kisat siintävät kahden viikon päässä, kun starttaamme ensimmäiseen matkaratsastuskilpailuumme Urjalassa, ja siitä seuraavat suunnitellut kisat ovat toukokuun puolivälissä olevat Artukaisten aluekoulukisat.

Nukuin viime yön tosi huonosti kisajännityksen takia, mutta nyt tuntuu taas kivalta, kun takana on onnistunut kisapäivä kauniissa säässä ja uusi rusetti koristamassa satulahuonetta. 🏆









4 kommenttia: