lauantai 4. kesäkuuta 2022

Koivumäen kisat peruttu, mutta kesäloma alkoiHevosilla ja pahaa aavistamattomalla koirallakin oli pesupäivä Punkalaitumen matkakisoja seuraavana päivänä. Vedin tallista tarhaan vesiletkun ja pesin suoraan tarhassa. Minttu ei ilmeestä päätellen arvostanut kastumista, mutta puhdasta tuli ja talvikarvan rippeetkin lähtivät tehokkaasti. Marcellaa vähän jännitti aluksi, mutta hyvä tuli siitäkin.No voihan! Koivumäen tallin HeA-aluestartit ensi viikon perjantaina ja sunnuntaina on peruttu kuten myös koko kisat, koska tallilla on pääntautia. Katsoin Kipasta kisakalenterin läpi, olisiko samana viikonloppuna jossain välillä Turku-Tampere-Salo sopivia korvaavia kisoja, mutta kaikki ovat joko täynnä, erikoisluokkia (esim. Ypäjän kisaviikolla suokeille tai junnuille) tai sitten niin kaukana, että näillä bensan hinnoilla ei viitsi lähteä ajelemaan kahta tuntia suuntaansa. Naapurikunnassa Pöytyällä olisi kyllä yhdet seurakisat, mutta siellä on on vain HeC ja HeB enkä ehkä viitsi tässä vaiheessa enää lähteä ajelemaan pelkästään HeB:n vuoksi. Kauden aloitusluokkana se oli sopiva ja menisi hyvin verryttelyluokkana, mutta yritetään nyt siirtyä kunnolla A:han.

Näyttää siis kovasti siltä, että kauden alkupuoli jääkin koulukisojen osalta tyngäksi. Wiurilan kisat menivät hyvin, mutta sitten Artukaisissa olikin tämä Mintun kiimaepisodi, joka pilasi koko suorituksen ja johti keskeytykseen, ja nyt kaksi muuta A:n starttia onkin peruttu. 

Tässä tulee nyt sitten hiukan kisataukoa, koska alle kahden viikon kuluttua olen menossa naimisiin. :) Pari päivää häiden jälkeen lähdemme Nummirockiin moneksi päiväksi ja pari päivää niiden jälkeen taas 10 yöksi häämatkalle Kroatiaan. Hevoset menevät tutulle tallille laidunlomalle muutamaksi viikoksi ja haen ne sieltä kotiin häämatkan jälkeen. Sitten pääsemme taas jatkamaan kisakautta, toivottavasti paremmalla menestyksellä.

Eilen vietettiin lukiolaisten lakkiaisia, joten tänään mulla onkin ensimmäinen kesälomapäivä! Isoja muutoksia on luvassa, sillä työskenneltyäni neljä vuotta määräaikaisena opettajana nykyisessä työpaikassani olen nyt saanut viran toisesta lukiosta 1.8. alkaen. Käytiin eilen illalla muutaman kollegan kanssa ravintolassa ja oluella juhlimassa kesän alkua. Tänään selaan varmaan kisakalenteria tuonne heinä-elokuun puolelle, teen vielä häävalmisteluja, ratsastan Mintun ja nautin vapaudesta. Hyvää kesää!


Kotipihan omenapuut ovat nyt ihanassa kukassa!Ravintola Gustavossa eilen illallaVika kuva vanhassa työpaikassa. Kovin tutuiksi ovat tulleet nämä käytävät, mutta uusia haasteita kohti vain!
5 kommenttia:

 1. Onnea uudesta työpaikasta ja naimisiin menosta! Jännittäviä aikoja varmasti.
  Täällä on myös edessä hevosten pesu.. kimon pesua kauhulla odotellessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Nyt on hyvä pestä, kun ainakin täällä päin Suomea on ollut niin lämmintä. Kimojen kanssa onkin ihan omanlaisensa operaatio. :D

   Poista
 2. Onnea vakipaikasta!

  Täällä sitä hetkeä odotellaan vielä, tosin nyt opetusalalla sellainen harvinaisuus kuin 2 vuoden määräaikainen (alkaa elokuusta) ja sen jälkeen viimeistään auennee vakivirka. Ja aina voi lähteä muualle, kun tänne ei sido kuin hyvät työkaverit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tätä odoteltu valmistumisvuodesta saakka eli 2015. Aika hyvä tilanne sinullakin, jos kahdeksi vuodeksi on määräaikainen paikka. Kertonee sen, että sinut halutaan talossa pitää. :)

   Poista
  2. Kyllä halutaan. Ilmoitin, että vuodeksi en jää (2 vuoden pätkää takana), joten ehdottivat kahden vuoden määräaikaista. Sen jälkeen jää yksi osa-aikaeläkkeellä oleva opettaja eläkkeelle (viimeistään) ja hänen virkansa tulee hakuun. Nytkin oli keväällä yksi virka auki, johon olisin kelvannut, mutta opetettavat tunnit eivät napanneet - en hakenut.

   Valmistuin vuosi sitten, joskin viimeisen opiskeluvuoden olin jo täällä töissä. Eli 2 vuotta takana ja ainakin 2 edessä. Kyseltiin jo, että olenko talonpaikkaa katsellut :D

   Hyvä mafyke-opettaja on kultaakin arvokkaampi. Siksi yrittävät pitää meistä kiinni kynsin ja hampain, kun sellainen on koukkuun kerran saatu.

   Poista