lauantai 10. joulukuuta 2022

Kooste vuodesta 2022

Vuosi on kulunut, ja on taas aika koota yhteen, miten meidän vuotemme on sujunut.

Vuosi sitten tekemässäni postauksessa asetin seuraavan tavoitteen:

"Tavoitteemme vuodelle 2022 on vakiinnuttaa HeA-tasoa, tehdä siinä ehjiä suorituksia ja päästä tekemään myös eri HeA-ratoja kuin tänä vuonna (A-kenttäkilpailuohjelma ja HeA:2). (...) Toinen tavoite on parantaa Mintun käyntiä niin, että Minttu malttaisi kävellä suurin ja rennoin askelin eikä helposti alkaisi rullata itseään liian lyhyeen muotoon ja tyhjäksi (mitä se tekee helposti, jos vähän jännittää, väsyttää tai keskittyminen on jossain muualla kuin ratsastajassa)."

Molemmat tavoitteet ovat täyttyneet. Olen päässyt paremmin ratsastamaan Mintun käyntiä, ja siitä on tullut ihan hyviä numeroita kisoissa. HeB-ratoja mentiin kaksi ja HeA-ratoja seitsemän. Pääsimme menemään myös vaikeampia HeA-ohjelmia, jotka valmistavat jo hyvin VaB-ratoja kohti esim. käynnin kautta vaihdoilla ja kootuilla askellajeilla. Tulostaso oli enimmäkseen hyvä, pari kertaa tuli enemmän mutkia matkaan. Noista yhdeksästä radasta tuli sijoitus viidesti. Keväällä ja kesällä tutustuimme myös huippuhauskaan uuteen lajiin, matkaratsastukseen, ja kilpailimme siinä kahdesti sujuvin suorituksin.

Kilpailukaudelta käteen jäi myös Lounais-Suomen aluejoukkuemestaruuspronssia ja nuorten hevosten henkilökohtainen aluemestaruushopea.

Myös Marcellasta tuli tämän vuoden aikana ratsu. Sisäänratsastin sen kesällä ja jatkoin vielä syksyyn saakka. Nyt lumien aikaan se on viettänyt huilitaukoa.

Kaudella 2023 tavoitteena on debytoida VaB-luokissa. Jos sinä, lukijani, olet ollut tämän blogin matkassa alusta saakka tai muuten vain lukenut blogin ensimmäisen postauksen tammikuulta 2016, tiedät, että asetin silloin tavoitteekseni kilpailla joskus vaativan ohjelmia itse kouluttamallani hevosella. Minttu ei vielä silloin ollut kuvioissa (eikä syntynytkään :D), mutta tuo tavoite oli selkeä silloin ja on sitä edelleen. Tässä aletaan siis lähestyä merkkipaalua.


Kevättalven aurinko lämmittää molempia kotipihassa.Marcella lähdössä töihin.Ohjasajolenkillä kodin lähellä kevättalvella.<3Marcellan sisäänratsastusta kesällä.Välillä tehtiin toki muutakin kuin ratsastettiin. Tässä lähdössä mustikkametsään.Nuorten hevosten aluemestaruushopeaa Paimiossa elokuussa.Kestävyystreeniä alkuvuonna.Kilpailukauden aloitus Wiurilassa huhtikuussa.Ratsastajaan totuttelua tarhassa huhtikuussa.Vuoteen mahtui tietenkin myös paljon ihania maastoretkiä.Matkaratsastuskilpailuissa Punkalaitumella 28.5.Ensimmäinen voittomme! KaKe:n seurakisat 16.7., HeB 1/36, 69,545 %.
Marcellan viides ratsastuskerta 23.7.


Joukkuemestaruuksissa Luvialla 8/2022.Nuorten hevosten aluemestaruuskisoissa 8/2022. Kuva: Yasu Hyttinen


Omalla pellolla 5.12.5.12.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti