maanantai 1. huhtikuuta 2024

Kevät on ihanaa aikaa

Kenttä on nyt vihdoin hyvässä kunnossa, ja viime päivinä maa on näköjään sulanut syvemmältäkin, koska kentällä ollut vesi pääsi vihdoin holahtamaan kerrosten läpi ja kenttä on nyt mukavan kuiva. Pian päästään jatkamaan viime vuonna aloitettua kentän laajennusprojektia, jossa kentän toiseen päähän tulee n. 20 metriä lisää pituutta ja toiseen reilu 5 metriä. Kentän kokonaispituudeksi tulee jotakuinkin 58 metriä. Se on aika paljon enemmän kuin tämä nykyinen 33 metriä. Ei tarvitse enää selitellä valmentajalle, että en mä ehdi tehdä laukassa ensin avoa, sitten sulkua, sitten vielä avoa ja suoristaa kunnolla ennen lyhyttä sivua. 😂

Meiltä lumet ovat jo sulaneet pihalta ja pelloilta. Piha ei ole tähän aikaan tietysti mikään nätti, koska heinää on pikkuhiljaa varissut sinne tänne ja jäänyt lumen alle, ja välillä jokin paalimuovikin on päässyt jäätymään maahan kiinni eikä niitä ole saanut pois. Hevosten tarhakin on kammottava, koska talvella oli pitkä ajanjakso, jolloin lantalan tyhjentäjä ei päässyt tyhjentämään lavaa ja se oli niin täysi, että tyhjensin siihen vain karsinoista tulevat lannat ja jätin tarhan siivoamisen keväämmälle. Nyt lumien sulettua täytyy pikkuhiljaa kärrätä tarhasta kottikärrykaupalla lumen alle jäätyneitä lantoja pois per päivä, jotta sen saa hiljalleen siistimmäksi. Siistimistä riittää myös pihassa, kukkapenkeissä ja kasvimaalla. Toisaalta on kiva puuhailla ulkona ja laitella paikkoja taas kauniiksi. Pääsen istuttamaan varhaisperunat heti kun joudan käymään Hankkijan kautta, ja eilen ostin narsisseja.

Hevosten kanssa pääsee nyt harjoittelemaan kunnolla, kun tekeminen ei ole pohjien kunnosta kiinni. Pari päivää sitten piti olla valmennus, mutta sain flunssan, joten Minna ratsasti sen sijaan itse ja kokeili, missä vaiheessa vaihtojen harjoittelu on. Pari kertaa tuli epäpuhdas vaihto, kun Minttu ennakoi ja varasti vaihdon, ja pari kertaa tuli ihan tyylipuhdas. Muut kerrat olivat tasajalkavaihtoja, joita Minttu tekee nyt tosi paljon (tästä tein postauksen helmikuussa). Positiivista on, että tasajalkavaihdot lähtivät avusta eivätkä omin päin ja että tasajalkavaihtohan alkaa oikein, se vain loppuu vähän kesken. Pitäisi löytää jokin keino houkutella uuden laukan puoleinen takajalka edemmäs. Voisin ehkä kokeilla ottaa siinä puomin avuksi. 

Kisakalenterissa on vielä nihkeästi alue- ja kansallisia kisoja alkukauteen, mutta toukokuulle olisi samalle viikolle helatorstaikisat Artukaisissa ja lauantaikisat Salossa. Niistä menen ainakin jompaankumpaan.

Kenttä on hienossa treenikunnossa vihdoin!



Viime kesänä pikkuisina taimina istuttamani mansikat ovat kasvaneet komeasti.



Kasvimaa alkaa olla valmis kevätkylvöpuuhiin.



2 kommenttia:

  1. Oho, onpas siellä keväisen näköistä! Täällä Kanta-Hämeessä tuli tällä viikolla takatalvi ja noin 20cm uutta lunta maahan, eikä tosin vanhatkaan ollut noin hyvin sulaneet pois. Mutta pikku hiljaa, kyllä nämäkin on jo onneksi lähtenyt sulamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä, tänään täälläkin on pyryttänyt lunta ja tullut ainakin 10 cm. Jäät ovat onneksi sulaneet pois, joten äkkiä nuo lähtevät, mutta ei tämä talvi tunnu millään hellittävän otettaan.

      Poista