lauantai 13. huhtikuuta 2024

Ratsastuspäivä kaverin kanssa

Eilen lauantaina sain pitkästä aikaa hevosteluseuraa, kun kaverini Marja tuli käymään meille ja menimme ratsastamaan. Vaikka on kivaa, että kotitallissa on aina rauhallista, kentälle saa levitellä kavaletteja ja muuta niin kuin haluaa eikä koskaan ole ruuhkaa, on silti mukava joskus ratsastaa seurassa. Hevosetkin tykkäsivät, kun pääsivät kaverin kanssa liikkumaan.

Itse ratsastin Minttulla, ja Marja testasi Marcellaa, jolla ei ole vielä ennen tätä kertaa ollut ketään muuta ihmistä selässään kuin minä. Oli siis korkea aika pistää tänä vuonna 5 vuotta täyttävälle Marcellalle uusi kuski kyytiin. Marcella on usein uusien ihmisten kanssa vähän ujo ja epäluuloinen alkuun, joten varmuuden vuoksi selkään mentiin rauhassa paijaillen niin kuin 3-vuotiaan kyytiin, mutta ei Marcella välittänyt ollenkaan ja myös ratsastus sujui ihan normaalisti ilman ihmettelyjä. Marcella sai kehuja fiksusta käytöksestä ja sympaattisuudesta.

Ratsastimme aluksi ehkä parikymmentä minuuttia kentällä, jossa Marjakin testasi kaikki askellajit läpi. Sen jälkeen kävelimme hevosten kanssa metsänhoitotien päähän ja takaisin (3 km) ja sitten vielä läheiselle metsäkukkulalle vähän kiipeilemään. Minttu ja Marcella molemmat tykkäävät mennä metsässä ja ovat siellä tosi rauhallisia ja keskittyviä, ja erityisen kivaa varmaan oli päästä hevoskaverin kanssa menemään. Metsäkukkulalla ne joutuvat katsomaan, mihin astuvat, sillä mitään rakennettuja reittejä siellä ei ole. Olen vain jalkaisin käynyt katsomassa, mistä kohtaa voisi päästä etenemään, ja tarvittaessa siirrellyt isoimpia oksia ja karahkoja sivuun.

Minttu oli eilen todella tahmean oloinen, ja tänään aamulla se tekikin kiimapissoja karsinassa, joten se selittyi sillä. Tänään se saa joko vapaan tai sitten jotakin helppoa jumppaa, jos tuntuu kovin haluttomalta vakavampaan treenaamiseen.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti