lauantai 11. toukokuuta 2024

Kisakauden avaus Artukaisten ja Salon aluekisoissa

Kilpailukausi päästiin tänä vuonna aloittamaan vasta toukokuun puolella, koska vielä huhtikuussa sää oli niin epävakaa, että koskaan ei tiennyt, mitä taivaalta tulee ja missä kunnossa tiet ovat. Vastapainoksi myöhäiselle aloitukselle otin saman tien kahdet kisat kahden päivän välille toisistaan: Artukaisten aluekisoissa menin HeA:3:n 9.5. ja Salon urheilupuistossa HeA:2:n tänään.

Artukaisissa kone oli vielä aika ruosteessa ja Minttu tapansa mukaan jännitti Artukaisten rataa (mikähän siinäkin on?). Raviohjelma eli ohjelman alkupuoli oli tällä kertaa heikoin, sillä siinä Minttu tuijotteli ja jännittyi. Laukkaohjelman alkaessa Minttu kuitenkin pikkuhiljaa alkoi rentoutua enemmän, ja se osuus meni ihan ok. Lopputulos oli 62,609 %.

Tänään Salossa jännitystä oli edelleen mutta vähemmän. Siitä tuli sinne tänne joitakin virheitä ja sellaisia kohtia, jotka olemme treeneissä tehneet paremmin, mutta yleismeno oli paljon jäntevämpää ja kokonaisuus positiivinen. Tuomaripääty sai vähän hyytymään, ja jouduin tekemään tosissani töitä, että Minttu ei tuomaripäädyssä ja varsinkin sitä kohti ravatessa pysähtynyt. 😅 Tulos oli 64,225 % ja saimme sijoituksesta 8/32 ruusukkeen. Päivä oli tosi kiva: aurinkoa, makkaran ja munkkien syömistä hoitajan kanssa Mintun odotellessa kiltisti trailerissa omia eväitään syöden ja Salon urheilupuiston todella hyvät ratsastusalueet.

Toukokuulle ei oikein ole alue- tai kansallisia kisoja lähialueilla. Ensi viikonloppuna olisi kansalliset, mutta pitäisi ajaa Hyvinkäälle saakka, tai sitten aluekisat Luvialla, joka sekin on aika kaukana ja jossa olisi ohjelmana HeA:0 (ei kuulu suosikkeihin 😄). Keskitytään siis parina seuraavana viikkona taas vaihtojen ja muiden asioiden harjoitteluun ja startataan Ypäjällä ainakin kahdessa luokassa kesäkuun alussa Finnderby-viikolla.

Ratsastuskuvat: Annika Mäki / Photoma (Artukainen 9.5.).






























Minttu Salossa suorituksen jälkeen



Oman radan jälkeen oli reilusti aikaa katsoa muiden ratoja, kun olimme
sijoituksessa kiinni loppuun saakka.



2 kommenttia:

  1. Onnittelut sijoituksesta! Sitä on itsekin katsellut kipaa ja lähiseudun tallien harkkakisailmoituksia sillä silmällä, että eiköhän se kisakausi tule täälläkin suunnalla jossain vaiheessa aloitettua pitkän tauon jälkeen. Ensi viikonlopulle olisi harkkakisat, mutta kenttäremontin takia ei nyt ole päässyt treenaamaan ja sitten viimeinen niitti oli se, että sovin rokotuksen tulevalle viikolle. No, ehtiihän sitä vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvin ehtii kisoihin, moni aloittelee vasta nyt kautta niin kuin mekin. Seurakisoja on yleensä hyvin tarjolla ja niihin voi mennä matalalla kynnyksellä. :)

      Poista