tiistai 12. heinäkuuta 2022

Marcellan sisäänratsastus on alkanut ja satuloita testissä

Ajelin tänään aamulla Paimion satula.comin myymälään hakemaan sovitukseen este- ja koulusatuloita. Mukaan lähti yhteensä kymmenen ponisatulaa, joista toivoin löytäväni ainakin yhden sopivan, jolla Marcella voisi aloitella ratsukoulutustaan.

Käytin kaikki satulat Marcellan selässä mielenkiinnosta jo ennen kuin satulaseppä Anne Melin tuli niitä meille katsomaan. Annen seulan läpäisi alustavasti yksi, Passier Young Champ -koulusatula. Toiveeni oli, että kunpa sopiva satula olisi jokin isotukinen estesatula, joten luonnollisesti paras vaihtoehto näistä oli ihan lättänä koulusatula. 😅 Jätän sen testiin, palautan loput ja haen vielä lähipäivinä lisää testisatuloita. Budjettia täytynee nostaa, koska tuohon selkään ei ole nyt ihan helppo löytää sopivaa satulaa, kun pitäisi olla suora, lyhyt, riittävä säkätila ja paljon tilaa lavoille.

Kuvasin osan noista testisatuloista, mutta en ihan kaikkia. Moni nousi takaa irti, vaikka olivatkin aika suorarunkoisia, ja osa taas jäi lavasta ahtaaksi.


Kentaur Young Jumper: nousi takaa irti.


Prestige Pony Dressage: tämä oli keskeltä irti, vaikka kuvassa näyttää hyvältä.Prestige Grande CS Special: takaa irti.


Kent & Masters Compact: tässäkin oli jokin vika... Olisiko ollut ahdas edestä?
Kieffer Jump Vario: en muista, mikä vika tässä oli.Pessao Gen-X Elite: en muista tästäkään, mikä vika oli.
Mutta siis, wuhuu! Koska meillä on nyt testisatula ja koska olen kevään aikana kiipeillyt Marcellan selkään tarhassa muutamaan otteeseen, en aikaillut vaan laitoin satulan lisäksi suitset päälle ja ratsastin ensimmäistä kertaa Marcellalla ihan "oikeasti". Nousin satulaan varovasti, mutta Marcella ei näyttänyt olevan millänsäkään siitä, että ihmisen lisäksi selässä oli nyt satulakin. Tai onhan sillä satula ollut juoksutuksessa pari kertaa ennenkin ja nytkin juoksutin sitä hetken satulan kanssa jalustimet alhaalla roikkuen, mutta ei ole ollut sekä satulaa että ratsastajaa yhtäaikaa.

Kävelin hetken kenttää ympäri molempiin suuntiin, tehtiin käännöksiä ja muutama pysähdys. Ohjauslaitteet ovat vielä hakusessa, mutta aina päästiin sinne mihin oli tarkoituskin mennä. Uskalsin kokeilla raviakin, koska olen tarhassa istunut selässä niin, että Marcella on kävellyt heinäastialle eikä se ole yhtään sitäkään ihmetellyt. Raviin päästiin, kun yhdistin (nyt vielä tietysti aivan vieraisiin) pohjeapuihin ääniavut ja koputin kevyesti raipalla lautasille. Marcella toimi tosi kiltisti, ravattiin varmaan neljä kertaa pitkä sivu ja mitään ulkopuolista apua ei tarvittu. Niin fiksusti käyttäytyvä 3-vuotias!

Tulevina päivinä testailen sitten ehkä lisää niitä satuloita. Hoitaja Paula tulee myös huomenna käymään, auttaa maasta käsin juoksuttajana ylläpitämään ravin ja ottaa varmasti videopätkän.

Tarkkaa testausta!Marcella ratsastuksen jälkeen. Tässä näkyy tuo satula, jota nyt sitten testaamme vielä lisää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti