sunnuntai 10. heinäkuuta 2022

Juhlat juhlittu ja paluu arkeen

No nyt on juhlittu häät, Nummirock ja häämatka Kroatian Makarskassa ja eilen illalla palattu kotiin. Eilen paluumatkalla haimme koirani hoidosta, ja tänään käytin aamupäivän hevosten kotiuttamiseen. Täytyy kyllä sanoa, että on ihanaa olla kotona! Matkakohteessamme oli paljon turisteja, joten oli vapauttavaa ajella kotiin vievää hiekkatietä ja todeta, että ainoat vastaantulijat olivat naapuritallin kaksi ihmistä hevosen kanssa ja satunnaiset metsän eläimet. Juhlissa ja reissuissa on kiva käydä, mutta lopulta on aina kivempi palata kotiin.

Hevosillakin on ilmeisesti ollut mukava loma. Minttu on samanpainoinen kuin ennen, mutta Marcella on laihtunut jonkin verran. Koska se on nuorena ja arabina muutenkin kapoinen, niin nyt tuo laihtuminen vain korostaa sitä, millainen ruippana se nyt on. En tiedä, miksi painoa on pudonnut, kun laidun kuitenkin oli rehevä hevoset sinne viedessäni, mutta kyllähän joillekin hevosille käy noin. Ei se nyt kuitenkaan nälkään ole kuolemassa, joten reilusti heinää vaan ja väkirehut takaisin ruokintaan nyt kun ovat taas tarhassa ja tallissa.

Tänään en tehnyt vielä mitään erikoista, mutta pesin molemmat hevoset. Ne olivat antaumuksella eläneet hevosten elämää ja ilmeisesti rapsutelleet itseään karheisiin puunrunkoihin, joista on tarttunut karvoihin pihkaa. Sitä yritin jynssätä shampoon ja veden kanssa pois hiukan heikoin tuloksin.

Huomenna käyn hakemassa Marcellalle satulavyön ja ratsastan Mintun. Nyt pitäisi kuukauden ratsastustauon jälkeen päästä äkkiä ruotuun, koska jo ensi viikonloppuna startataan Ylikylän tallin seurakisoissa HeA:6. Marcellalle taas tosiaan tulee ylihuomenna satulansovittaja käymään ja alan sisäänratsastaa sitä. Paljon on siis puuhaa hevosten kanssa, onneksi loma jatkuu edelleen!

Tänään on itse asiassa myös mun synttäripäivä, joten hain kaupasta kakkua ja hedelmiä, mussutan niitä kotona teen kanssa ja katson, kun aviomies pelaa Resident Eviliä. :D Nyt on ollut kolme viikkoa yhtä häähumua, festaria ja häämatkaa, eli en todellakaan kaipaa synttäriksi yhtään mitään muuta.Kaikki karvaturrit kotona <3
2 kommenttia:

  1. Onnittelut tuoreelle vaimolle ja hyvää syntymäpäivää! Mikä toi heinälaatikko on? Kätevän näköinen....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista! Tuo on Hay Saver. Siinä heinät laitetaan ton ritilän alle, joka näkyykin kuvassa. Tosin kuvassa ritilä on kääntynyt, koska Minttu näppäränä neitinä osaa ujuttaa turpansa ritilän alle niin, että se kääntyy ja sen alta saa vielä viimeisetkin heinänkorret. Ei se syömistä juurikaan hidasta, mutta heinäänsä levittelevillä ja tallovilla hevosilla vähentää heinähävikkiä kokemukseni mukaan kyllä 99 %. Aiemmilla talleilla olen joutunut monta kertaa viikossa siivoamaan kottarillisen heinää ruokintapaikan vierestä, mutta nyt tässä on asuttu vuosi ja kerran olen sinä aikana varmaan puolikkaan kärryllisen siivonnut. En aina edes laita heiniä ritilän alle vaan heitän vaan päälle, koska Minttu on oppinut tätä laatikkoa käytettyään syömään siististi eikä vetele heiniä sieltä pois.

      Poista