sunnuntai 28. toukokuuta 2023

Ruusukeputki jatkui Piikkiössä

Väsyttävä ja jännittävä viikonloppu takana! Eilen lauantaina suuntasin Mintun kanssa kotiseura KaKen kisoihin Piikkiöön Ylikylän tallille, jossa menimme HeA:3-ohjelman. Se oli tarjolla seuraluokkana. Tänään ratsastin HeA:4:n alueluokkana. KaKe piti nyt kaksipäiväisen koulukisaviikonlopun, jossa oli useita erilaisia luokkia sekä seura- että aluetasolla. Saldona oli HeA:4-luokan 3. sija prosentein 64,375 % ja HeA:3-luokasta 2. sija prosentein 68,913 %. Tänään mukana hoitajana oli Alessa, jolle suuri kiitos kuvaamisesta ja hoitamisesta! 🙌

Tuo melkein 69 % on ennätyksemme HeA-ohjelmasta. Minttua jännitti molempina päivinä, etenkin tänään, kun Piikkiöön sattui todella kova tuuli koko päiväksi (kentän laidalla olevien esteiden johteita piti laittaa painojen alle, etteivät lentelisi tuulen mukana ynnä muuta mukavaa). Suuri osa hevosista tuntui olevan tänään jännittyneitä ja jotkut jopa lentoon lähdössä. Sain silti asiat esitettyä, vaikka Mintun jännittyneisyyden vuoksi sai ratsastaa kieli keskellä suuta. Eilisen 68,913 % oli mielestäni ihan oikea tulos: kun jokin asia meni oikein hyvin, tuli 8, ja suurelta osin seiskaa ja jokunen 6 tai 6,5. Se ei silti ollut paras HeA-ratamme. Viime viikon kisarata Salossa on paras tähän saakka, ja sieltä olisi ollut kyllä ansaittua saada monesta kohtaa 8, kun tuli 7 (viime postauksessa ihmettelinkin, kun tuomari kehuu liikkeen sujuvuutta ja korrektiutta ja antaa silti 7). 

Eilen Minttu oli koko verryttelynkin ajan jännittynyt. Tänään se tuli verkassa todella hyväksi ja ajattelin, että nyt rikotaan 70 %, mutta sitten alkoi rata ja se kokovartalokipsi... 😏 Tällä hetkellä pystymme ratsastamaan noin 65 prosentin tuntumaan jännittyneenä, ja jos vain se rentous säilyisi aitojen sisälläkin eikä pelkästään kotona tai verkassa, olisi tulostaso jo paljon parempi.

Kumpikaan kisapäivä ei ollut pitkä, vaan odottelua omasta suorituksesta palkintojenjakoon oli tunti tai vähemmän. Matka-aika meiltä Piikkiöön on noin 45 - 50 minuuttia traileria vetäen, eli kun aamupäivällä lähdettiin, iltapäivästä oltiin takaisin kotona.

Nyt olo on todella väsynyt kaikesta touhusta ja kisahulinasta. Minttu saa viettää pari lepopäivää tarhassa Marcellan kanssa ja kävellä ja pukitella siellä mahdollisia lihasjumejaan pois. Onni on sopiva tarhakaveri ja hyvä tarha, jossa hevoset todella liikkuvat joka päivä eikä tarvita mitään tunnin taluttelulenkkejä palautteluiksi.

Seuraavat kisat meillä ovat to 8.6. ja la 10.6. Ypäjällä, kun torstaina menemme alueluokan (HeA:2) ja lauantaina ensimmäisen kansallisen starttimme (sekin HeA:2). 😎








2 kommenttia: