perjantai 19. toukokuuta 2023

Salon aluekoulukisoista ruusuke ja 67,155 %

Vietin eilisen helatorstai-iltapäivän Mintun ja kahden reippaan hoitajan kanssa Salon Ratsastusseuran aluekoulukisoissa Salon urheilupuistossa. Startti oli tämän kauden toinen ja tuotti isossa 37 lähtijän luokassa 5. sijan prosentein 67,155 %. Tämä on meidän tähän saakka paras tuloksemme HeA-tasolta, ja sujuvimmalta se tuntuikin!

Olen joskus ollut katsomassa kisoja Salossa, mutta kilpailijana tämä oli ensimmäinen kerta siellä. Ratsastusalueet olivat todella hyvät. Käsihevosille oli oma alue verryttelyn vieressä, verryttelykenttä oli iso, valmistautuvat ratsukot pääsivät ratojen toiseen päätyyn omalle alueelleen ja vierekkäin oli vielä kaksi täysimittaista koulurataa. Sääkin oli kääntynyt pilvisestä aurinkoiseksi siinä vaiheessa, kun saavuimme paikalle iltapäivällä.

Olen kuullut, että monen kisaajan mielestä Salo on levoton ja hevosille vaikea kisapaikka. Onhan siellä omat juttunsa: nyt viereisellä tontilla valmistautumisalueen lähellä työskenteli kaivinkone, ja toisen radan sivustalla ja tuomaripäädyssä on katsomot. Toisen radan vieressä menee myös kävely-/pyörätie. Tie tuskin hevosia itsessään pelottaa, mutta koska vieressä on esimerkiksi Salohalli ja muita urheilupaikkoja, siinä juoksentelee milloin mitäkin joukkueita lämmittelylenkeillä ja muutenkin kulkee porukkaa. Hevosiakin toki on tontilla yhtä aikaa paljon, mutta kuten sanottu, tilaakin on reilusti. Pääsin itse paikalle rauhalliseen aikaan, mutta vilkkaimpaan aikaan jotkut hevoset saattavat kyllä hermostua kaikesta vilinästä.

Radalla melkein kaikki onnistui. Alkutervehdyksessä Minttu kyllä otti taaksepäin askelia, en oikein tiedä miksi, mutta ehkä laitoin siihen liikaa painetta yrittäessäni varmistaa, että se lähtee pysähdyksestä liikkeelle heti isossa ravissa. Vapaassa käynnissä Minttu taas oli niinkin rento, että pääsi kihnuttamaan päätään toiseen jalkaansa ja siitä ropsahti pistesakkoa. 😅 Se kuitenkin kertoo, että se oli radalla rennompi kuin koskaan, samoin se, että tuon käyntiosuuden jälkeen loppulinjaa lähestyttäessä se pärski ravissa useamman kerran putkeen. Se ei ole sen tapaista, koska se jännittää radalla sen verran. Lisäyksistä se olisi voinut piirun verran paremmin tulla takaisin, mutta mitä väliä, se teki lisäykset ja muutkin asiat hyvin ja kulki tasaisessa, hyvässä muodossa läpi ohjelman! Saimme toiselta tuomarilta kommenteiksi "Siisti helpon näköinen rata, kaunis ratsastus" ja toiselta "Siististi ratsastettu rata, hevonen liikkui tahdikkaasti ja hyvässä tasapainossa". Jihuu!

Hiukan kyllä naurattaa, että jos toisella tuomarilla oli jostain kohdasta jotain pientä huomauttamista, numero oli 6,5, ja jos kommenttina oli vain kehuja sujuvuudesta, numero oli 7. Jotenkin mieltäisin, että eikö liikkeestä voisi tulla vähän enemmänkin, jos kerran oli niin sujuvaa... 😄 Mutta kaipa hänellä oli sama skaala kaikkien kanssa.

Olen todella tyytyväinen tämänkertaiseen kisaan. Aina ei varmasti mene näin hyvin, mutta kun välillä menee, se todella motivoi pitkään. Ja kyllä me vielä tulevaisuudessa menemme vielä paremmin.

Kuvaamassa olivat kisahoitaja Vilkku (kuvat) ja Meeri (video).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti