lauantai 19. elokuuta 2023

Kansallisesta HeA:sta 64,896 %

Kävimme Mintun kanssa Ypäjällä Prestige Cupin finaalissa ratsastamassa HeA kenttäkilpailuohjelma nro 6:n. Emme tosin tavoitelleet finaalissa mitään erityistä tulosta, koska emme osallistuneet ensimmäiseen osakilpailuun, joka oli jo keväällä. Toisen osakilpailun menimme kesäkuussa melkein samoilla prosenteilla.

Rata oli tällä kertaa mukavan tasainen, tosin taas yksi Mintun itse keksimä vaihto kyllä tuli. Se pudotti kahden tuomarin pisteet siitä kohdasta 3:een ja vaikutti tietysti myös kuuliaisuuspisteisiin, jotka ovat tuplakertoimella. Muita rikkoja ei radalla tullut, ei edes perinteistä jännitystahtirikkoa ensimmäisessä keskiravissa. Ajoittain Minttu olisi saanut olla ryhdikkäämpi muodossa ja kantaa paremmin, ja välillä olisin itsekin voinut ratsastaa paremmin pisteeseen.

Noita vaihtoja nyt vain tulee, kun Mintun kanssa on harjoiteltu vaihtoja tänä vuonna usein. En tosin ratsasta yhtään vaihtoa viikkoa ennen kisoja eikä verryttelyissä vaihtoja tule, mutta rata on sitten jokin oma maailmansa, jossa niitä tulee tällä hetkellä aina. Treeniä vain, eivätköhän ne ylimääräiset jää pois, kun Minttu oppii tekemään vaihdot varmemmin avusta.

Mutta kuitenkin kelpo suoritus jälleen kansallisesta A:sta! Olin yksin reissussa, kuten olen tänä vuonna ollut useita kertoja, ja nykyään voin lastata ja purkaa Mintun hyvin yksinkin. Ratsastuskamppeet vain valmiiksi päälle ennen Mintun ulos ottamista traikusta ja Mintun varusteet valmiiksi trailerin viereen.

Seuraava koitos on viikon päästä Paimiossa, jossa olemme tänäkin vuonna mukana Lounais-Suomen aluejoukkuemestaruuksissa Kaarinan Kenttäratsastajien joukkueessa. Siellä menen HeA:7:n.

Kuvaajaa ei ollut tällä kertaa mukana, joten kisakuvat ovat kahden viikon takaa Artukaisista. Kisakuvat otti Vilhelmiina Mäkinen.


Kisojen jälkeen Minttu pääsi hetkeksi perkaamaan kukkapenkin vierustoja ja
loppuillaksi tarhaan Marcellan kanssa.Marcella koivet ojossa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti