lauantai 26. elokuuta 2023

Lounais-Suomen aluemestaruuksista joukkuhopeaa

 






















Sellaista tuli Kaarinan Kenttäratsastajille tänä vuonna Paimion joukkuemestaruuskisoista! Mintun kanssa menimme meille uuden ohjelman HeA:7. Siinä on mm. kootut askellajit, avot, takaosakäännökset ja nelikaarinen kiemuraura niin, että kerran vaihdetaan vastalaukasta vastalaukkaan käynnin kautta. Lisäksi ohjelman loppupuolella on vielä käynnin kautta vaihto puolivolttien keskellä tuomaria kohti.

Oma ohjelmamme olisi voinut mennä paremminkin. Toinen tuomari antoi vain reilut 60 %, toinen 65 %, ja ei lainkaan yllättävästi Minttu tietenkin esitti omatoimisen vaihdon. Tällä kertaa se myös jostakin syystä tuijotti kovasti tuomaripäätyä ja veti kroppansa ihan vinoksi ja selän jäykäksi niissä liikkeissä, joissa lähestyttiin päätyä. Nyt ei siis edes auttanut, että kävin viikko sitten Paimiossa treenaamassa ja olen ratsastanut kotonakin "tuomariautoja" eli omaa ja mieheni autoja kohti. Jokin siellä sitä stressasi, vaikka muutamissa viime kisoissa ratajännitystä on saatu vähemmäksi juuri näillä etukäteen ratsastamisilla kisapaikoilla. Radassa oli kyllä monta hyvääkin kohtaa, mm. molemmat keskikäyntiosuudet ja toinen takari, keskiravi, osa siirtymistä ja nelikaarisesta kiemurasta se puolikas, jossa Minttu ei kokenut tarpeelliseksi esitellä vaihtotaitojaan. Lopputervehdyslinja ja pysähdys olivat myös hyvät.

Seuraavaksi mennään vielä kahden viikon päästä Kotimäen aluekisoissa sama ohjelma, ja katson sen jälkeen, vieläkö tälle kaudelle otetaan jotkin kisat vai jatketaanko keväällä. Uskon, että nuo ylimääräiset vaihdot jäävät pois, kun Minttu oppii tekemään ne rennosti ja oikein avusta, ja se tarvitsisi niissä vielä harjoitusta. Niitä on kuitenkin kesken kisakauden vaikea harjoitella juuri siksi, että sitten ne tahtovat tulla haluamattakin mukaan HeA:n radoille. 

Henkilökohtaisiin aluemestaruuksiin en osallistu tänä vuonna, koska Minttu on tänä vuonna 7-vuotias eikä voi osallistua enää nuorten hevosten mestaruuksiin vaan sennujen avoimeen, ja siellä ohjelman taso on VaB. Harjoitellaan ne vaihdot varmemmiksi, ennen kuin lähdetään starttaamaan sillä tasolla.

Yritetään parantaa vielä seuraavissa kisoissa ja katsotaan kisakauden jatkoa sitten. Nyt kuitenkin onnea joukkueelle ja katseet eteenpäin seuraaviin koitoksiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti