tiistai 8. elokuuta 2023

Artukaisten aluekisoista 66,607 % ja sijoitus

Ennustettu sadekeli peruttiin, ja toissapäivän sunnuntaita vietettiin Artukaisissa aika lailla täydellisessä säässä, noin +20 ja puolipilvistä. Kovin kauan ei kisapaikalla aikaa kyllä vietettykään, sillä olin luokan kolmanneksi viimeinen lähtijä. Suurimman osan kisakaudesta on ollut hyvä tuuri näissä starttivuoroissa, olen melkein aina ollut ihan luokan viimeisten joukossa.

Sain hyvän revanssin kahden viikon takaisista Koivumäen kisoista, joissa oli sama ohjelma eli HeA:4. Siellä radalla tuli laukassa useita virheitä, mutta nyt rata oli tasaisempi. Minttu kyllä pääsi vaihtamaan laukan ensimmäisessä loivassa kiemurassa samassa kohtaa, jossa se yritti vaihtaa Koivumäessä (siellä pääsin estämään, mutta sen seurauksena Minttu pudotti raville). No, nyt jouduin korjaamaan ravin kautta, eli lopputulos siinä liikkeessä sama kuin viimeksi. Toinen kiemura sen sijaan meni sujuvasti ja saatiin siitä hyvät numerot. Kummassakaan laukkalisäyksessä pitkällä sivulla Minttu ei vaihtanut, ja se on tosi hyvä, koska ennen Koivumäen kisoja ja vielä sielläkin se jostain syystä rupesi vaihtelemaan laukkaa nimenomaan lisäyksissä. En uskaltanut nyt ottaa mitään isoja riskejä keskilaukoissa, mutta sain ne kuitenkin esitettyä. Keskihalkaisijalla esitettävässä koottu laukka - koottu ravi - koottu laukka -kuviossa Minttu jännittyi ja ennakoi, koetti karata ravissa, heitti pyllyn ihan vinoon ja teki oudon laukannoston. 😅 Sekin kuitenkin saatiin esitettyä ja nousi oikea laukka.

Hankalimpia liikkeitä meille on ollut kaarto radan poikki kootussa laukassa ja käynnin kautta vaihto keskellä. Siinä Minttu helposti kaatuu pohjetta vasten, menee vinoksi, alkaa ennakoida ja tehdä omia ratkaisuja ja ylipäätään käy hätäiseksi. Harjoittelin sitä kuitenkin viime viikolla parina päivänä aika paljon ja hoksasin, miten saan Mintun pysymään suorempana ja rennompana, ja nyt se onnistui myös radalla! Uuden noston taisin ajoittaa askeleen vaiheen huomioon ottaen väärin, jolloin nostosta ei tullut niin hyvä kuin se olisi voinut muuten olla, mutta muuten kuvio onnistui hyvin.

Radassa oli hassusti useita samoja piirteitä kuin viime radassa:

- Minttu teki jännityksestä tahtirikon ekassa keskiravissa, mutta toinen meni sujuvasti (vaikka siinä sille tuli kakkahätä, joka yleensä jarruttaa sitä tosi paljon).

- Ekassa loivassa kiemurassa vaihto, kuten viime kerralla vaihdon yritys, mutta toinen sujui hyvin.

- Minttu alkoi pärskiä monta kertaa laukkaohjelman alussa, kun nostetaan koottu laukka ja laukataan voltti C:ssä. Sama juttu viime radassa, ihan samassa kohtaa.

Lopputuloksena 66,607 ja sija 4/21. Olin radan jälkeen tyytyväinen, koska perusmeno oli enimmäkseen hyvää, ei kovasti tullut virheitä ja prosentit olivat sellaiset kuin selkään tuntui. Minttu myös laukkasi molemmat keskilaukat pitkällä sivulla suoraan tuomariauton ohi ilman tuijottelua, mikä ei varmasti olisi sujunut ilman, että olisin harjoitellut sitä vähän ennen kisoja. Hyvä Minttu! 💪 Näistä erityisvalmisteluista kisoihin teen oman postauksensa lähiaikoina.

Kuva: Photoma / Annika Mäki

Kuva: Photoma / Annika MäkiKuva: Photoma / Annika MäkiKuva: Photoma / Annika Mäki

Kuva: Photoma / Annika MäkiKuva: Photoma / Annika MäkiKuva: Vilhelmiina Mäkinen
Kuva: Vilhelmiina Mäkinen
Kuva: Vilhelmiina MäkinenEi kommentteja:

Lähetä kommentti